"Lumea vazuta de Ion B.", filmul documentar produs de HBO Romania si Alexander Nanau Production si difuzat de HBO Romania a castigat weekendul acesta Premiul pentru Cel Mai Bun Documentar Balcanic la Festivalul International Dokufest, care a avut loc in perioada 31 iulie 7 august, in Prizren, Kosovo.
Premiul pentru Cel Mai Bun Documentar Balcanic a fost castigat de catre documentarul romanesc Lumea vazuta de Ion B. de Alexander Nanau. Juriul alcatuit din Emel Celebi (Turcia), Mike Palmieri (SUA) si Sissi Korhonen (Finlanda) a comentat urmatoarele: “Filmele aflate in competitie au avut ca si punct comun urmarirea valorilor traditionale ale familiei versus valorile personale si prapastia dintre ele. Uneori, personajele din documentare au ilustrat aceasta prapastie, alteori, aceasta a fosti lustrata de maiaestria regizorului. Juriul a tinut la filmele care au reusit sa exploreze original aceste teme. Astfel, juriul acorda marele premiu regizorului a carui abilitate de a executa un documentar se imbina perfect cu personajul pe care il ilustreaza si care nu rateaza nicio ocazie pentru a-i spune povestea. Este un portret profund intim, facut cu o delicatete si un umor care ne-au castigat unanim.”
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

“Lumea vazuta de Ion B.” urmareste timp de peste un an viata lui Ion Barladeanu, care la inceputul filmului este un anonim om al strazilor din Bucuresti, dar care devine cel mai important si celebru artist roman contemporan.

“Lumea vazuta de Ion B.” este un film regizat, scris si filmat de Alexander Nanau, produs de HBO Romania si Alexander Nanau Production.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri