Filmul este o aventura magica si moderna, despre un maestru vrajitor si ucenicul sau, care sunt prinsi intr-un conflict stravechi intre bine si rau.

Comunicat de presa

Forum Film anunta premiera in cinematografele din Romania a filmului „Ucenicul Vrajitor”, productiei Disney realizata impreuna cu Jerry Bruckheimer, (Sorcerer's Apprentice), incepand cu data de 30 iulie 2010. Filmul este o aventura magica si moderna, despre un maestru vrajitor si ucenicul sau, care sunt prinsi intr-un conflict stravechi intre bine si rau.

Filmul prezinta povestea lui Balthazar Blake (Nicholas Cage), un maestru vrajitor si ucenic al faimosului Merlin, care vrea sa salveze Manhattan-ul contemporan de planurile malefice ale inamicului sau, Maxim Horvath, personaj interpretat de Alfred Molina. Deoarece nu ii poate face fata lui Horvath singur, Blake il recruteaza pe timidul descendent al lui Merlin, Dave Stuller, interpretat de Jay Baruchel. Cu toate ca la inceput Dave pare sa fie neindeminatic si mediocru in arta magiei, isi dovedeste in cele din urma adevaratul potential de erou si puterile mostenite de la predecesorul sau. Astfel, alaturi de ucenicul sau talentat si bine instruit, Blake este pregatit sa-l infrunte pe Horvath si fortele malefice.

Productia are ca punct de pornire poemul „Ucenicul Vrajitor”, scris in anul 1797 de Johann Wolfgang von Goethe, bine cunoscut scriitor german, ganditor si fizician. O suta de ani mai tarziu, poemul a fost adaptat de catre compozitorul francez Paul Dukas intr-un mare succes simfonic de 10 minute, „L'Apprenti Sorcier". Dupa 40 de ani, Walt Disney a creat celebra „Fantasia", versiunea animata avandu-l ca personaj principal in rolul ucenicului pe nimeni altul decat Mickey Mouse.

La o distanta de 69 de ani de la lansarea filmului de desene animate „Fantasia”, Walt Disney Pictures si Jerry Jery Bruckheimer Films au creat o noua poveste pentru marele ecran. „Ucenicul Vrajitor” este o aventura plina de umor si magie, despre modul in care lumea noastra este influentata de fortele magice in timpul anticei bataliei intre bine si rau.

Castigator al 6 premii Oscar si 5 premii Grammy, producatorul Jerry Bruckheimer se afla la a 7-a colaborare cu Nicholas Cage. Alaturi de binecunoscutul actor, in rolurile principale sunt distribuiti actorii Jay Baruchel, care a mai jucat in „Knocked Up”, „Tropic Thunder”, „Million Dollar Baby”, si mai recent „She’s Out of My League” si „How to Train Your Dragon,” Monica Belucci si Alfred Molina. Efectele vizuale au fost realizate de castigatorul premiului Oscar pentru „Gladiatorul” John Nelson.

Regie: Jon Turteltaub
Producator: Jerry Bruckheimer
Scenaristi: Carlo Bernard, Matt Lopez, Doug Miro, Lawrence Konner, Mark Rosenthal
Distributie: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer, Monica Bellucci


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri