Debutul in lung-metraj al lui Razvan Radulescu si al Melissei de Raaf Felicia, inainte de toate a primtit numai cuvinte de lauda din partea crticilor si a spectatorilor. Este un film care problematizeaza relatia tensionata mama/fiica. Cine are dreptate? Acest film ne poate da un raspuns?

Nu am vazut inca filmul, dar faptul ca spatiul online este ticsit cu impresii despre “Felicia”, ma face sa vreau neaparat sa il vad. Hi Film Productions a lansat din 11 iunie in cinematografele din Romania lung metrajul "Felicia, inainte de toate", regia Razvan Radulescu si Melissa de Raaf. Regizorul Razvan Radulescu este de altfel deja celebru in lumea filmului romanesc, dar din postura de scenarist pentru filme mult-premiate ca "Moartea Domnului Lazarescu", "Hartia va fi albastra" si "Boogie".

Filmul este un lung-metraj despre mame si fiice, o poveste de familie si un omagiu al relatiilor de familie. “Filmul acesta indeamna la marturisiri grele. Si e o MARE VICTORIE, scrie cu entuziasm, Cristina Bazavan pe blogul ei. Este poate o poveste in care se poate regasi orice femeie matura? "Eu sunt mama ta, iar tu esti copilul meu, o sa iti dau lectii pana o sa mor!", spune mama Feliciei (vezi Trailerul filmului la pagina 3)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Pe blogul chestiilivresti.blogspot.com am gasit o cronica chiar savuroasa, plina de naturalete: “Dupa ce vezi filmul, te intrebi cine are dreptate. mama sau fiica? Niciuna? Eu am pariat pe fiica, dar stiu ca atunci cand voi avea 60 de ani, voi paria pe mama. Realizatorii filmului ne spun ca lucrurile nu sunt asa de simple, e greu de discernut, insasi fiica trece <<granita>> dintre dragoste si manipulare cu fiul ei. Si asa cum mama nu-si va opri manipularile firesti, tot asa fiica nu se va opri in a-si petrece urmatoarele concedii la ai ei. Filmul mi-a placut! Fain monologul Feliciei (Ozana Oancea). Admirabil rolul mamei (Ileana Cernat) care cred ca de fapt e o mama buna”.

Criticul de film Andrei Gorzo ne poate completa imaginea despre acest film cu observatiile fine ale unui specialist. El analizeaza in detaliu personajul Feliciei, o femeie de 40 de ani, venita in tara pentru a-si vizita familia: “In interpretarea Ozanei Oancea, Felicia are cite un alt mod de a relationa cu fiecare om din viata ei: cu maica-sa e iritabila, cu taica-su e protectoare, cu prietena pe care o suna in Olanda e mai hlizita, mai fetitoasa (dar imediat cum incheie convorbirea vedem ca s-a prefacut) etc. E o prezenta fizica spectaculoasa: inalta, eleganta, rezervata – o persoana care nu deschide prea des supapele. Necasteptam ca, pina la sfirsitul filmului, o supapa sa sara, dar, atunci cind lucrul asta se intimpla (cind incepe sa tipe la maica-sa), nu sintem pregatiti pentru cantitatea de nefericire care se deverseaza si din carecdoar o mica parte e imputabila in mod direct – si rational – maica-sii: toata viata Feliciei trece prin fata ochilor nostri ca un tren de noapte – o serie de fulguratii, de intrezariri, in fiecare compartiment cite o scena indistincta care, in lumina cruda care o scalda, pare sa fuga intr-o directie gresita”.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri