„The Menu / Meniul” spune povestea unui cuplu, format din Margot (Anya Taylor-Joy) și Tyler (Nicholas Hoult), care călătorește pe o insulă de coastă din nord-vestul Pacificului pentru a participa la o degustare la un restaurant exclusivist, Hawthorn, unde chef este un celebru bucătar retras acum, Julian Slowik (Ralph Fiennes), care a pregătit un meniu generos pentru oaspeți speciali selecționați.

Comunicat de presă

Cuplului i se alătură trei frați tineri, aflați deja în stare de ebrietate, Bryce (Rob Yang), Soren (Arturo Castro) și Dave (Mark St. Cyr), un cuplu bogat mai în vârstă și clienții Anne și Richard (Judith Light și Reed Birney), renumitul critic de restaurante Lillian Bloom (Janet McTeer) și editorul ei servil Ted (Paul Adelstein) și un celebru star de cinema de vârstă mijlocie (John Leguizamo), alături de asistenta sa Felicity (Aimee Carrero).

Găzduită de personalul îmbrăcat imaculat, condus de generalul Elsa (Hong Chau), seara se deschide într-o atmosferă de tensiune crescândă, pe măsură ce secretele sunt dezvăluite și sunt servite feluri de mâncare neașteptate.

Mesenii devin, fără să vrea, degustători de alimente cu aspect deosebit de ciudat. Ceea ce este un restaurant rafinat pare mai degrabă un cult, cu chef Slowick (Ralph Fiennes) șeful unei echipe de bucătari care strigă „Da, chef!” într-un mod posedat. Astfel iese la iveală că meniul din ce în ce mai ciudat nu este decât un preambul pentru un final cu totul șocant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 cărți numai bune de citit în perioada Sărbătorilor de iarnă   McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Radisson Blu București lansează două noi concepte: TASTY TIMES. NO RUSH BRUNCH și ARISTOBEATS ​

Filmul este distribuit de Forum Film România și va avea avanpremiera la cinema din 17 noiembrie 2022.

Searchlight Pictures prezintă o producție Hyperobject Industries / Gary Sanchez, „The Menu / Meniul” în regia lui Mark Mylod. În rolurile principale îi regăsim pe Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer, Reed Birney, Judith Light, Paul Adelstein, Aimee Carrero, Arturo Castro, Rob Yang, Mark St. Cyr și John Leguizamo. Bazat pe un scenariu semnat de Seth Reiss & Will Tracy, filmul este produs de Adam McKay, Betsy Koch și Will Ferrell.

Starterul

În urmă cu câțiva ani, în timp ce vizita Bergen, Norvegia, scenaristul Will Tracy a luat o barcă către un restaurant elegant de pe o insulă privată din apropiere. „Sunt puțin claustrofob și, când ne-am așezat să mâncăm, am văzut barca care ne-a lăsat părăsind debarcaderul”, își amintește Tracy. „Era o insulă mică. Și mi-am dat seama că suntem blocați aici timp de patru ore. Dacă ceva nu merge bine?”.

PAUL introduce în meniu peste 25 de specialități franțuzești cu tematică festivă, în ediție limitată Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Nestlé România sărbătorește Ziua Mondială a Veganismului prin gama sa GARDEN GOURMET

Așa s-a născut ideea unui thriller, iar Tracy i-a povestit conceptul colaboratorului său, Seth Reiss și împreună au conceput o satiră cu o structură de poveste horror care curge după ritmul felurilor din meniul de degustare al unui restaurant de lux. Povestea e presărată cu de toate, mult umor la desert, ridicând tensiunea și amplificând circumstanțele neobișnuite, păstrând în același timp elementele autentice ale industriei ospitalității.

Scenariul a ajuns în mâinile producătorilor Adam McKay și Betsy Koch. „Eu și Adam căutăm mereu filme de satiră ascuțită și neconvenționale, iar acesta le-a avut pe ambele”, spune Koch. „Am citit scenariul și a fost prima dată în ultimii ani când am citit un scenariu de două ori la rând. L-am trimis lui Adam și de acolo a fost vorba de a-i convinge pe Will și Seth să ne lase să producem acest film.”

Cât de profitabile pot fi afacerile din mediul online, față de cele similare din offline? Uriage, un brand mai responsabil cu mediul înconjurător - Cu grijă pentru piele și natură Arctic îi invită pe cei mici în Casa sustenabilă din Destiny Park pentru a învăța cum să aibă grijă de mediul înconjurător

„Mi-a plăcut cum scenariul îmbină umorul și satira usturătoare”, adaugă McKay. „E distractiv și întunecat și pune sub semnul întrebării o cultură exclusivistă într-un mod surprinzător. Mi-a amintit de «The Trouble with Harry» în ton și umor – care este unul dintre filmele mele preferate din toate timpurile. Filmul amestecă satira muşcătoare cu umorul şi are un strop de absurditate sănătoasă. Sună ca o rețetă? Jur că nu am vrut să fac asta.”

Scenariul a fost trimis lui Mark Mylod, care a fost imediat cucerit de personaje și de abordarea lumii restaurantelor. „Când am decis să regizez filmul, am făcut propria documentare în lumea restaurantelor de lux pentru a înțelege cum funcționează și care este nivelul de angajament și stresul de a menține acel standard extraordinar de artă noapte de noapte. Distruge oameni. Este o presiune incredibil de mare.”

Copiii din Daneș pot numi acasă școala renovată de un ONG cultural Smiley se mută în America. Adevăratul motiv pentru care părăsește România Camelia Potec a vizitat școala braileană din comuna Romanu recent renovată de Asociația BookLand

Ingredientele cheie

Alegerea distribuției filmului a fost o provocare distractivă pentru Mylod. În timp ce bucătarul Julian Slowik (Ralph Fiennes), creierul din spatele restaurantului Hawthorn, este figura centrală în bucătărie, toate celelalte personaje construiesc cu adevărat acea lume.

„Am fost foarte norocos cu distribuția, dar există o veche zicală care zice că lucrurile bune vin la scenariile bune și asta s-a întâmplat și aici”, spune Mylod. „Unul dintre acele lucruri bune a fost Mary Vernieu, directorul de casting, care este un geniu cu adevărat. (...) Aveam nevoie de genul de actori care să fie suficient de inteligenți și de încrezători să lase loc improvizației. Treptat, am construit fiecare masă de oaspeți.”

Deși multe dintre personaje par insuportabile la suprafață, trăsăturile lor intenționat clișeistice dezvăluie povești și personalități mult mai complicate. Pe tot parcursul serii, personalul de la Hawthorn servește șase mese de oaspeți, fiecare reprezentând un anumit tip de persoană care fie l-a înfuriat sau nu l-a respectat pe Chef Slowik, de la patroni nemulțumiți de multă vreme, până la critici pompoși de mâncare, până la gurmanzi care cred că știu totul.

Noile colecții de toamnă – iarnă pentru copii de la Marks & Spencer Românii își păstrează preferințele pentru cumpărăturile on-line chiar și după pandemie. Bringo, primul e-grocery din țară, se upgradează Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii

SINOPSIS:

Tyler și Margot călătoresc spre o insulă îndepărtată pentru a lua masa într-un restaurant exclusivist. Bucătarul șef Slowik își așteaptă clienții cu un meniu generos, dar și cu câteva surprize terifiante.

În regia lui Mark Mylod, „The Menu / Meniul” este un thriller psihologic cu accente de comedie și satiră, avându-i în rolurile principale pe Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer. Bazat pe un scenariu de Seth Reiss & Will Tracy, filmul este produs de Adam McKay, Betsy Koch și Will Ferrell.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri