Cea de-a saptea editie a celui mai important eveniment de dans sportiv din Romania, DanceMasters, un concurs in care elita romaneasca a dansului va intra in competitie cu elita dansului mondial in cadrul a doua categorii: standard si latino, va avea loc intre 12 si 14 martie.

Intre 12 si 14 martie are loc la Bucuresti a saptea editie a celui mai important eveniment de dans sportiv din Romania, DanceMasters, un concurs in care elita romaneasca a dansului va intra in competitie cu elita dansului mondial in cadrul a doua categorii: standard si latino.

Cei mai buni dansatori romani au fost alesi deja cu o saptamana inainte, in cadrul Campionatului National de Dans Sportiv 2010. La categoria Adulti Standard (19-35 ani) au castigat perechile Rares Cojoc/ Katarzyna Kapral (campioni) si Ramon Zedan/Catalina Filip (vicecampioni), iar la Adulti Latino Razvan Manole/ Olga Negoduico (campioni) si Sergiu Luca/ Maria Arces (vicecampioni). intregul clasament poate fi gasit pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv, www.dancesport.ro.

DanceMasters debuteaza vineri 12 martie incepand cu ora 14:00 - zi dedicata numai competitiilor nationale si incepand cu ora 11:30 in zilele de sambata, 13 martie si duminica, 14 martie, zi dedicata in exclusivitate Open-urilor Internationale. Galele Laureatilor vor incepe sambata si duminica la ora 19:00. Tot sambata si duminica vor avea loc demonstratiile multiplilor Campioni Mondiali Domenico SOALE si Gioia CERASOLI, dar si ale ansamblului de dans sportiv Codreanca, de 10 ori campioni mondiali si europeni.

„Am crescut aceasta competitie de la an la an si am reusit performante extraordinare pentru dansul sportiv romanesc. Anul acesta, desi este unul de criza, datorita renumelui competitiei ne asteptam sa se inscrie in concurs peste 1000 de perechi din mai mult de 20 de tari ale lumii, si pentru prima data vom avea reprezentare de pe 4 continente. Totodata, s-au inscris deja in competitie un sfert din perechile din Top 24 Mondial”, spune Bogdan Paun, organizatorul evenimentului.

Presedintele juriului este Heinz Spaeker, Directorul Sportiv al Federatiei Internationale de Dans Sportiv (IDSF), cea mai inalta autoritate mondiala din domeniu, dupa ce in 2008 presedintele juriului a fost Carlos FREITAG, Presedintele IDSF. Prin natura functiei sale, Spaeker este automat Presedintele Juriului la Campionatele si Cupele Mondiale si Continentale, precum si la cele mai importante competitii de tip Open International. Prezenta lui la DanceMasters ridica stacheta importantei evenimentului la cea mai inalta treapta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri