Arta iubirii porneste de la o poveste adevarata, reinventata cu o extraordinara intensitate. Ciocnirile intre civilizatii, intre yin si yang, intre traditie si modernitate creeaza un camp de tensiune in care o intensa poveste de dragoste rezista tocmai prin fragilitate.

Publicat in peste douazeci si cinci de tari, incununat in Italia, in 2005, cu prestigiosul Premio Roma, aflat pentru mai multe saptamani in fruntea listelor de vanzari din Germania si Marea Britanie, K. Arta iubirii porneste de la o poveste adevarata, reinventata cu o extraordinara intensitate.

In China anilor treizeci, Julian Bell, nepotul Virginiei Woolf si rasfatatul Grupului Bloomsbury, o intalneste pe misterioasa scriitoare Lin Cheng, considerata o Katherine Mansfield a Orientului. In timp ce armata japoneza face raiduri sangeroase intr-o tara slabita de razboiul civil, Julian incearca sa patrunda tainele culturii chineze, sperand ca aceasta experienta sa-i aduca si cunoasterea de sine. Lin il initiaza in vechea Arta daoista a iubirii, prin care senzualitatea devine treapta in evolutia spirituala.

Ciocnirile intre civilizatii, intre yin si yang, intre traditie si modernitate creeaza un camp de tensiune in care povestea lor de dragoste rezista tocmai prin fragilitate. Julian simte insa chemarea revolutiei, visandu-se un om de actiune, pe cand Lin contempla gandul sinuciderii, ca evadare dintr-o casnicie stearpa si o lume care nu se poate hotari intre vechi si nou.

Hong Ying s-a nascut in 1962, la Chongqing, in sud-vestul Chinei. Copilaria i-a fost marcata de sfarsitul Marii Foamete, iar adolescenta, de Revolutia Culturala. in anii optzeci, a studiat la Academia Lu Xun din Beijing si la Universitatea Fudan din Shanghai, iar in 1991 s-a stabilit la Londra. Primul sau roman, Fata plecata in departari, a aparut in 1994. Este autoarea a opt romane, printre care se numara: Vara tradarii (1995), K. Arta iubirii (1999), tipatul paunului (2002), Concubina din Shanghai (2003; 2008) si Moarte la Shanghai (2005). Romanelor li se adauga patru volume de poezie, autobiografia Fiica Raului (1997) si mai multe volume de povestiri

Scrierile lui Hong Ying au fost traduse in peste douazeci de limbi, fiind recompensate, in Taiwan, cu nu mai putin de noua distinctii literare. K. Arta iubirii, cel mai cunoscut roman al sau, a aparut in peste douazeci si cinci de tari. In 2002, Hong Ying a fost data in judecata, in China, pentru defaimarea memoriei unei persoane decedate, de catre fiica lui Ling Shuhua, faimoasa scriitoare a carei biografie a inspirat personajul principal feminin al cartii. Procesul a fost insa castigat de Hong Ying.

Autor: Hong Ying;

Carte aparuta la editura Humanitas, Colectia: Raftul Denisei


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri