Pe 2 martie, la TNB, un eveniment teatral de exceptie: Exilatii, dupa Ivan Vazov, regia: Alexander Morfov.

Pe 2 martie 2010, ora 19:00, la Sala Mare, cunoscutul regizor bulgar Alexander Morfov aduce la Bucuresti, intr-o singura reprezentatie, o adevarata raritate teatrala: Exilatii dupa Ivan Vazov, un spectacol aclamat in aceeasi masura de critici si de public, castigator a numeroase premii.

Nascut in anul 1960, la Yambol, Bulgaria, absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bulgaria, studentul unei celebre profesoare exilate din Rusia, Iulia Ognianova, Alexander Morfov este, de departe, regizorul celor mai impresionante performante artistice din teatrul bulgar al ultimelor decenii.

Dupa mai multe montari in teatre din Bulgaria, din anul 1993 incepe seria spectacolelor de succes de la Teatrul National din Sofia: Don Quijote (1994), Visul unei nopti de vara (1995), Furtuna (1996), Don Juan (2004).

Spectacolele sale au primit numeroase premii printre care: Premiul National pentru Teatru „Askeer", Premiul Criticilor de Teatru din Bulgaria, Premiul „Ikar" al Uniunii Actorilor din Bulgaria.

Din 2005 monteaza spectacole pe scenele rusesti din Sankt Petersburg si Moscova. Productia sa Eclipsa din 2006, bazata pe romanul lui Ken Kesey „Zbor deasupra unui cuib de cuci", a fost extrem de apreciata de critici. Furtuna a primit cel mai prestigios premiu pentru teatru din Rusia, „Masca de aur". in urma acestui succes rasunator, Alexander Morfov a fost invitat la Moscova de catre renumitul actor Alexander Kaliaghin la teatrul sau „Et cetera". Spectacolele care au urmat, Don Quijote si Ubu rege, au fascinat audienta rusa.

In prezent, Alexander Morfov este unul dintre regizorii importanti invitati la Teatrul „V. Komisarjevskaya" din Sankt Petersburg.

Montarile sale au vizitat in turneu tari precum: Maroc, Ucraina, Polonia, Austria, Macedonia, Rusia, Spania, Italia, Germania, Olanda. Spectacolele sale au participat la festivaluri din Viena, Casablanca, Kiev, Torun (Polonia), Belgrad (BITEF), Hamburg, Moscova (NET, „Masca de aur"), Utrecht, etc.
Exilatii dupa Ivan Vazov, regia Alexander Morfov, va avea o singura reprezentatie la Teatrul National din Bucuresti, Sala Mare, pe 2 martie 2010, ora 19:00.

Exilatii – un spectacol pe care daca-l ratati in martie la National, cu siguranta veti merge sa-l vedeti in Bulgaria!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri