Fiecare cinefil iubește un erou bun, iar un erou bun este acela pe care îl admiri, cu care empatizezi și pe care îl susții. Se știe că eroii depășesc obstacole de netrecut pentru a salva ziua. Iar cei mai buni eroi – cei care trăiesc în amintirea publicului mult după ce filmele au ieșit de pe marele ecran – sunt, în esență, oameni. Adică au defecte și temeri – sunt oameni cu care te identifici, chiar dacă sunt eroi și aspiră către măreție.

Comunicat de presă

Un astfel de erou este Buzz Lightyear. De fapt, el este genul de fenomen născut pe marele ecran care a inspirat o linie de jucării de succes. La genul acesta de succes s-au gândit de la bun început realizatorii când au creat personajul Buzz Lightyear pentru lungmetrajul din 1995 „Toy Story /Povestea Jucăriilor”. În film, Buzz Lightyear – jucăria în acest caz – se află în centrul acțiunii. Iată-ne 21 de ani mai târziu, iar regizorul Angus MacLane s-a întrebat: Ce film l-a inspirat pe Andy să ceară o jucărie elegantă cu lasere, karate și aripi aerodinamice? «Lightyear» este filmul pe care l-au văzut Andy și prietenii săi”, spune MacLane.

Un SF cu acțiune și aventură, povestea originii lui Buzz Lightyear, filmul „Lightyear” îl urmărește pe legendarul Space Ranger într-o aventură intergalactică. „M-am documentat serios”, spune MacLane. „Știam că Buzz va trebui să se confrunte cu o mare problemă și mi-a plăcut elementul SF al ideii dilatării timpului. Există o istorie bogată a personajelor eroice din afara timpului: Captain America, Flash Gordon, Buck Rogers, pentru a numi câteva. ”

„Se spune că nu poți trăi în trecut, dar dacă ai putea?” continuă MacLane. „Cu toții ne întrebăm cum ar fi să ne întoarcem în timp, dar să sărim înainte în timp? Acesta este adevărul pe care am vrut să-l construiesc pentru «Lightyear» – nostalgia pentru trecut, în timp ce sari rapid în viitor.”

Potrivit producătorului Galyn Susman, Buzz Lightyear le-a oferit regizorilor o ocazie excelentă de a explora și mai mult subiectul. „De când l-am cunoscut, Buzz a avut această tendință de a vedea lumea într-un mod unic”, spune ea. „Versiunea lui asupra realității nu este niciodată la fel ca a tuturor celorlalți și iar asta este ceva super distractiv. ”

„Este un personaj cu aspirații”, continuă Susman. „Și lumea chiar are nevoie de mai multe astfel de personaje acum.”

O nouă aventură, complet diferită

Filmul începe cu renumitul Space Ranger Buzz Lightyear, comandantul său Alisha Hawthorne, și un echipaj de peste 1.000 de oameni de știință și tehnicieni care se întorc acasă de la ultima lor misiune.

La aproape 4,2 milioane de ani lumină distanță de Pământ, un senzor semnalizează în apropiere o planetă necartografiată, dar potențial bogată în resurse. Buzz le cere să redirecționeze nava de explorare către T’Kani Prime – o planetă mlăștinoasă, plină de viță de vie agresivă și insecte gigantice.

Eforturile pentru o ieșire rapidă merg îngrozitor de rău, culminând cu un accident care le distruge celula de combustibil, lăsându-i pe Buzz, Alisha și întregul lor echipaj blocați pe planeta ostilă. „Buzz este genul care a condus jocul pentru o vreme”, spune producătorul executiv Andrew Stanton, care a contribuit la toate cele patru filme din seria „Toy Story”. „Asistăm în acest film la prima sa cădere. El nu a mai experimentat așa ceva până acum.”

Jason Headley, scenaristul filmului, spune: „Nimeni nu va merge nicăieri până când oamenii de știință rezidenți nu creează un nou cristal de hiperviteză care să reziste unui zbor de testare. Vor fi ani de încercare și eroare.”

Cu echipa blocată pe planeta ostilă Buzz se simte vinovat: „Afectat de vinovăția de a fi făcut o greșeală critică, Buzz este copleșit de dorința de a o rectifica”, spune Susman. „Povestea noastră are loc în spațiu, dar tema este universală, e vorba de ceva cu care toți ne confruntăm la un moment dat. Luăm decizii proaste, dar dacă ne petrecem viața regretând acele decizii proaste în loc să investim în ceea ce avem în fața ochilor noștri ce fel de viață mai avem?”

MacLane adaugă: „Viața nu este niciodată așa cum o planificăm. Nu este vorba despre a insista asupra trecutului, asta pare o pierdere de timp. În timp ce Buzz este obsedat să-și îndrepte greșeala, Alisha decide să facă tot ce se poate în locul în care se află acum. Ea vrea să profite la maximum de timpul său, indiferent de planeta pe care se află.”

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri