Imaginea faimoasei jurnaliste care a luptat împotriva rasismului a fost imortalizată înr-o păpusă Barbie

12 Ianuarie 2022 publicat în Entertainment 3 share-uri

Imaginea unei jurnaliste care a luptat împotriva rasismului și a linșajului a fost imortalizată într-o păpușă de către compania americană Mettel. Făcând parte din colecția "Femeilor care inspiră", noua păpușă a fost primită cu mult entuziasm de către admiratorii celebrelor jucării, care i-au recunoscut vocea puternică și figura importantă a jurnalistei Ida Wells.

 

 

 

Imaginea jurnalistei Ida B. Wells, cea care a luptat împotriva rasismului și a linșajului a fost imortalizată într-o minunată păpușă Barbie pentru ca cei mici să aibă modele puternice și la joacă.

Cea mai recentă colecție a celebrelor păpuși Barbie, "Inspiring Women" este un adevărat succes, iar nume importante care au schimbat cursul vieții sunt modele de inspirație pentru jucăriile Barbie. Una dintre ele este și jurnalista Ida B. Wells care a luptat cu toată ființa sa împotriva rasimului și a linșajului. Ida B. Weels s-a născut în scalavie în 1862 și a fost activ implicată în lupta împotriva rasismului, scriind multe articole despre acest subiect care au ajuns extrem de cunoscute datorită cuvintelor sale puternice, dar și a dorinței de neclintit pentru o schimbare în bine.

Jurnalista a deținut publicația "The Memphis Free Speech and Headlight" și a fost una dintre cele mai critice voci ale școlilor segregate. Ulterior, ea s-a ocupat de campanii împotriva linșării, asta după ce mai mulți prieteni de-ai jurnalistei au fost linșați, potrivit National Park Service.

Admiratorii noii colecții Barbie au fost extrem de încântați să îi recunoască figura lui Weels într-o păpusă și au apreciat inițiativa companiei americane.


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri