”Eliberează-l pe Guy”, un film despre jocuri video de care te vei îndrăgosti chiar dacă nu ești un fan alternative reality

18 August 2021 publicat în Entertainment 13 share-uri

“Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, cea mai nouă producție a studiourilor 20th Century, este un o comedie care se transforma treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi, care îi are în rolurile principale pe Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar și Taika Waititi.

Comunicat de presă

“Rar se întâmplă să primești un scenariu și să găsești un personaj atât de bine definit, iar asta mi-a plăcut la nebunie”, spune Ryan Reynolds.

Purtând semnătura regizorului Shawn Levy și bazat pe un scenariu semnat de Matt Lieberman și Zak Penn, filmul spune povestea lui Guy, un casier bancar, care duce o viață banală până în clipa în care realizează că trăiește într-un joc video și tot universul îi este dat peste cap.

Guy (Ryan Reynolds) lucrează la banca din Free City și este genul de om plin de veselie și optimism, oricând gata să iasă la o cafea. Asemenea prietenului său Buddy (Lil Rel Howery), Guy debordează de poftă de viață și energie. Însă totul se schimbă când descoperă că e doar un personaj secundar într-un joc video foarte violent - “Free City”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Distribuit de studiourile Soonami, conduse de mogulul lacom Antwan (Taika Waititi), “Free City” este un joc foarte popular în care domnesc haosul și devastarea. Jucătorii au parte de o experiență trufașă în joc și progresează numai prin săvârșirea de acte de vandalism.

Dar cum ajunge Guy să afle adevărul despre lumea lui? Mai întâi o cunoaște pe cuceritoarea Molotovgirl (Jodie Comer) de care se îndrăgostește instant. Ea este cea care îl ajută să își croiască drum prin universul întortocheat al jocului și să se obișnuiască cu ideea că viața lui, așa cum o știa, nu este deloc reală.

Molotovgirl, al cărei nume real este Millie, are o poliță de plătit celor de la Soonami, bănuindu-l pe Antwan că a luat codurile unui joc video pe care ea și programatorul Keys (Joe Keery) le-au vândut companiei.

Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Pe măsură ce Guy începe să își asume un rol mai activ și să fie un om mai bun – un idealist într-o lume cinică fără limite – el devine un ambasador atât al jucătorilor, cât și al personajeor secundare din joc și un erou al propriei povești, pe care are acum curajul să o rescrie. Deodată popularitatea lui crește, iar Antwan, aflând asta, realizează că Guy a devenit un adevărat pericol pentru viitorul jocului “Free City” și mai ales pentru continuarea lui, care ar purta numele “Free City: Carnage”. Așa că Antwan decide să îi desfășoare pe Keys și un programator Soonami numit Mouser (Utkarsh Ambudkar), având misiunea de a-l elimina complet pe Guy din joc. Acum totul depinde de Guy care e nevoit să își salveze lumea în felul său.

Începutul

În vara anului 2018, într-o perioadă când regizorul Shawn Levy se gândea care să fie următorul său proiect, Ryan Reynolds i-a trimis un sms în care îl întreba la obiect: “Hei, ce planuri ai primăvara viitoare? Cred ca am un proiect pentru noi doi”. “Încă am mesajul în telefon”, își amintește Levy, care continuă: “Așa am ajuns să citesc scenariul lui Matt Lieberman și să mă întâlnesc a doua zi cu Ryan. Am știut din start că proiectul e combinația perfectă între o idee mare, un actor pe care îl admiram și cu care voiam să lucrez și o oportunitate singulară, originală și distractivă”.

Unul dintre cei mai versatili actori de top de la Hollywood, Ryan Reynolds, a pariat mereu pe șarmul său, dar și pe talentul de comediant, jucând roluri de succes în numeroase filme de acțiune.

“De ani de zile îmi doresc să colaborez cu Shawn Levy. Sunt un fan al producțiilor regizate de el, îmi place nu numai ca artist, dar și ca om”, spune Reynolds.

Realizând că urmează un proiect foarte laborios, cei doi s-au întâlnit rapid cu scenaritul Zak Penn și l-au rugat să editeze scenariul și să se asigure că fiecare scenă construiește așa cum trebuie lumea filmului. “Shawn este exactul genul de om cu care ai vre să lucrezi la crearea unei noi lumi, mai ales că are o vastă experiență în domeniu și că se și pricepe foarte bine la asta”,mai spune Reynolds.

Levy, cunoscut pentru trilogia “Night at the Museum / O noapte la muzeu”, a petrecut ultimii ani pregătindu-și propria companie de producție. Au fost ani foarte productivi, rezultând, printre altele, în seria de succes “Stranger Things” produsă pentru Netflix. “După ce am încheiat trilogia «O noapte la muzeu» am decis să refuz câteva colaborări și să iau o pauză pentru a pune pe picioare compania mea de producție”, spune Levy.

Scenariul filmului “Free Guy / Eliberează-l pe Guy” cuprinde, în egală măsură acțiune, umor și emoție, fiind cumva atemporal si relevant, într-un fel surprinzător. “Încă de la început, filmul este o meditație despre liberul arbitru. Suntem nevoiți să acceptăm viața așa cum este ea, sau putem să rupem matricea și să schimbăm lumea din jurul nostru? Când m-am gândit prima dată la acest film, acum șase ani, n-am putut anticipa cât de profetică va fi această temă”, spune Matt Lieberman, autorul scenariului original.

“Filmul este mai ales o călătorie a unui om care până acum a trăit doar într-o lume falsă, creată artificial, și care are inocența și sufletul unui om bun. Iar rezultatul este că ne bucurăm de umorul specific unui astfel de personaj, dar și descoperim un om foarte bine ancorat, un erou pe care îl admirăm și cu care putem empatiza din toate punctele de vedere”, adaugă regizorul Shawn Levy.

Cu adevărat surprinzător este felul în care Guy evoluează dintr-un personaj secundar într-unul principal și se angajează în tot felul de elemente insuportabile din joc. “Filmul este, într-o anumită formă, despre o criză existențială, dar cu un puternic curent aspirațional de emancipare fără limite”, mai spune Levy.

Deși lumea în care trăiește protagonistul din “Free Guy / Eliberează-l pe Guy” este creată într-un joc video, adevărurile transmise în film sunt universale, crede regizorul. “Este un film despre o schimbare de perspectivă și mentalitate după care tânjim cu toții. E genul acela de schimbare când începi să crezi că viața ta are mult mai multe de oferit decât până acum. Și atunci îți spui că poate viața nu e ceva ce ți se întâmplă, ci ceva ce poți defini și scrie singur și, desigur, rescrie pe parcurs. Cred că aceasta este o aspirație universal valabilă”, afirmă Levy.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri