Expozitia tuturor proiectelor inscrise in concursul pentru fatada imaginara a Casei Poporului este acum deschisa publicului. Toti cetatenii care trec prin pasajul subteran al Pietei Universitatii vor putea descoperi aceste remarcabile propuneri pentru o noua infatisare a acestei cladiri. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 7 Decembrie 2009.

DuPont si Igloomedia anunta castigatorii concursului de arhitectura: “Schimbarea la fata a Casei Poporului”, in cadrul caruia au fost premiate trei lucrari. Expozitia tuturor proiectelor inscrise in concursul pentru fatada imaginara a Casei Poporului este acum deschisa publicului. Toti cetatenii care trec prin pasajul subteran al Pietei Universitatii vor putea descoperi aceste remarcabile propuneri pentru o noua infatisare a acestei cladiri. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 7 Decembrie 2009.

Prof. Arch. Dorin stefan, membru al juriului explica: "Avem o mostenire, mare la propriu, mare (problema) si la figurat: Casa Poporului. O parte din popor a asimilat-o. Alta parte inca mai spera. Ce speram? Eu, unul, pot sa o asimilez impreuna cu un "aparat critic". Concursurile, care au fost si care probabil vor mai fi, legate de Casa Poporului, ne ajuta sa ne insusim un astfel de "aparat critic" care s-o faca digerabila la figurat. Cu marimea greu de lucrat. Actualul concurs tocmai asta a incercat, sa faca ceva cu marimea: s-o articuleze, s-o dilueze, s-o decanteze. Ceva, sigur au reusit."

Castigatorii concursului sunt:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Mircea Stroescu, arhitect, cu proiectul - People’s Blob – o critica arhitecturala a unei constructii careia ii lipsesc stilul si referintele si o extrapolare ironica a actului de pura megalomanie pe care il simbolizeaza.

Catrinel Panaite, arhitect, cu proiectul – Casele Poporului – o abordare extrem de simpla a populismului contradictoriu al Palatului si o propunere de inapoia oamenilor o cladire care e a lor doar cu numele.

Studentul la arhitectura Dimitrie Andrei Stefanescu cu proiectul O incercare De A Te Face Curios – gestul matur de asumare a trecutului si o sugestie neasteptata – redescoperirea a ceea ce ar insemna o abordare contemporana a Casei Poporului, incepand de la zero.

Concursul a fost lansat in cadrul Anualei de Arhitectura 2009 de la Bucuresti de catre DuPont si Igloomedia impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Bucuresti. in cadrul acestei curajoase competitii organizatorii i-au rugat pe arhitectii bucuresteni sa vina cu propuneri de design pentru o fatada imaginara pentru Goliat-ul local - Casa Poporului.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri