31 Mai 2021 publicat în Entertainment 1 share-uri

Luna iunie aduce o nouă premieră mult așteptată în programul Teatrului Ion Creangă: „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin”, un spectacol muzical adresat copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Comunicat de presă

Magie, muzică, umor și o aventură fabuloasă a cărei esență hrănește imaginația. Luna iunie aduce o nouă premieră mult așteptată în programul Teatrului Ion Creangă: „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin”, un spectacol muzical adresat copiilor cu vârsta peste 6 ani. Având la bază una dintre îndrăgitele povești din antologia cu același titlu, spectacolul se joacă sâmbătă, 5 iunie, și duminică, 6 iunie, de la ora 11:00, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” – gazdă a programului susținut de Teatrul Ion Creangă în această stagiune.

Adaptat și regizat de Gabriela Dumitru, spectacolul își găsește inspirația în numeroasele interpretări care au recompus universul lui Aladin în imaginarul tinerilor spectatori în ultimele decenii: de la feeria animată a desenelor lui Walt Disney, la filme care transformă în realitate străzile din imaginarul Agrabah, la spectacole de teatru radiofonic care vorbesc despre Aladin cel cu stea în frunte. Propunându-și să păstreze ce este mai bun din aceste lumi plăsmuite, spectacolul scoate în evidență esența poveștii lui Aladin și a lămpii sale fermecate pe fundalul extraordinar al aventurilor și legendelor adunate în paginile celor „O mie și una de nopți”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Leagăn pentru toată copilăria

Astfel, în cheia regizorală aleasă, „eroul nostru este un tânăr fericit care nu acceptă nefericirea celor din jur, iar drept recompensă i se dăruiește lampa care îi este predestinată. Aladin nu are trei dorințe. Ele sunt infinite, dar el știe să folosească lampa cu înțelepciune. Geniul lămpii nu este sclavul ei, ci stăpânul ei și un magician al Universului. Totuși, pentru că în conștiința colectivă anumite elemente adăugate de-a lungul timpului au devenit atât de îndrăgite – și greu de schimbat – spectacolul prilejuiește întâlnirea cu personaje precum papagalul, geniul lămpii albastre sau prințesa Jasmin, ele neafectând structura basmului” (Gabriela Dumitru).

Atmosfera spectacolului este conturată de scenografia semnată de Adina Lupu, decorurile și costumele imaginate de aceasta fiind desprinse din universul basmului arăbesc, plimbându-ne prin bazar, prin palatul Sultanului sau chiar în grota unde Aladin găsește vestita lampă. Coloana sonoră ilustrată de Laurențiu-Andrei Petre-Tatu susține situațiile și emoțiile transpuse pe scenă, în timp ce pașii coregrafici gândiți de Cosmin-Dorian Ilie construiesc o dinamică vivace a bucuriei.

O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor

O MIE ȘI UNA DE NOPȚI – LAMPA LUI ALADIN

Regia: Gabriela Dumitru

Scenariul și adaptarea: Gabriela Dumitru

Decorul și costumele: Adina Lupu

Coregrafia: Cosmin-Dorian Ilie

Coloana sonoră: Laurențiu-Andrei Petre-Tatu

Distribuția:

Aladin: Vlad Lință / Tudor Morar

Prințesa Jasmine: Eliza Teofănescu

Vrăjitorul: Marius Nănău

Geniile lămpii: Valeria Stoian, Ciprian Niculae

Covorul: Liliana Donici

Șeherezada: Andra Mirescu

Șehreiar: Claudian Șiman

Zobeida: Claudia Revnic

Cadâna: Ioana Ginghină

Sultanul: Voicu Hetel

Papagalii: Maria Țăran, Nicoleta Rusu

Calaf: Oliviu-Cristian Bughiu

Biletele pentru reprezentațiile din data de 5 și 6 iunie sunt disponibile pe www.entertix.ro și www.myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă. Mai multe despre spectacol pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro.

Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri