După un an dificil, cu muncă multă pentru cei mari și școală, teme ori teste pentru cei mici te gândești la o vacanță care să vă ofere o binemeritată odihnă, dar care să fie și instructivă pentru copii, pentru că se află la vârsta la care își îmbogățesc cultura generală, sunt dornici să afle lucruri noi despre lumea în care trăiesc.

Să alegi destinații turistice child friendly reprezintă o provocare dificilă, pentru că trebuie să ții seama de multe criterii: timpul disponibil, perioada pentru planificarea călătoriei, astfel încât cei mici să fie în vacanță, bugetul disponibil și, nu în ultimul rând, preferințele tuturor membrilor familiei.

Tocmai de aceea îți venim în ajutor și îți prezentăm cele mai bune destinații turistice child friendly:

  1. Antalya

Litoralul turcesc la Marea Mediterană este ideal pentru vacanțe cu familia, pentru că găsești aici o clima blândă, peisaje minunate, facilități deosebite de cazare și agrement. Este o destinație potrivită timp de douăsprezece luni pe an, așa că merită să cauți hoteluri lângă plaje în Antalya pentru vacanța de iarnă, zilele libere de Paști, Rusalii și alte sărbători, mai ales pentru vacanța de vară.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

O opțiune în topul preferințelor este stațiunea Belek, unde sunt resorturi de 5 stele, în regim all-inclusive: IC Santai Family Resort, Papillon Ayscha sau Kaya Palazzo Golf Resort. Copiii se vor distra pe cinste la Aqualand, Delfinariu sau la Cascada Upper Duden, iar voi aveți la dispoziție sporturi nautice, facilități spa și restaurante cu preparate mediteraneene delicioase.

Alte stațiuni din Antalya unde să mergeți cu copiii sunt Kemer, Alanya, Side, iar pretutindeni găsiți vestigii și situri arheologice, așa că lecția de istorie este asigurată.

  1. Algarve

O altă destinație turistică child friendly este Algarve, regiunea cea mai sudică din Portugalia, cu plaje minunate, pe malul Oceanului Atlantic. Copiii vor fi impresionați de stâncile portocalii, sculptate în mii de ani de valuri și vânturi, se vor bucura de sporturi nautice diverse, de apa albastră cu pești colorați și de nisipul auriu.

La Algarve găsești cazare pentru toate bugetele, iar zonele cele mai frumoase sunt Praia da Marinha, Praia da Falésia, Praia da Dona Ana.

  1. Malta

Această mică țară insulară din sudul Europei, situată într-un arhipelag din Marea Mediterană este o destinație minunată pentru vacanțe de familie, atunci când vrei să oferi copiiilor soare, distracție, dar și vizite educative, în zone calcaroase cu vegetație spectaculoasă, la muzee și locuri pline de istorie, cu monumente vechi de peste 5000 de ani

Insulele Mata, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla și St. Paul oferă superbe peisaje mediteraneene, arhitectură unici gastronomie faimoasă, deci toate condițiile ideale pentru sejururi de vis, alături de cei dragi.

  1. Creta

Denumită și Insula Zeilor, Creta este destinația turistică din Grecia unde este indicat să vii împreună cu cei mici, pentru că găsești aici numeroase posibilități de cazare, de la pensiuni și vile de închiriat în regim self service, până la resorturi all-inclusive de 5 stele.

Te vei bucura de excursii în lagune, la situri arheologice ale vechii civilizații elene, iar copiii vor fi impresionați de combinație inedită de mare și munte în același loc. Delicioasele specialități mediteraneene și sporturile nautice în apele turcoaz ale Mediteranei sunt argumente în plus să faci din Creta destinația pentru următoarea vacanță de familie.

  1. Disneyland Paris

Pentru o vacanță mai scurtă, prilejuită de câteva zile libere de sărbători sau de un weekend prelungit, alege o distracție pe cinste la Disneyland-ul european, de lângă Paris.

Găsești aici nu doar o destinație de amuzament, ci o adevărată stațiune de vacanță, care grupează două mari parcuri tematice: Disneyland Park și Walt Disney Studios. Rețeta americană de entertainment pentru toată familia este aplicată cu mare succes, așa că beneficiezi de cazare în hoteluri amuzante, spectacole cu cele mai îndrăgite personaje din desene animate și filme pentru copii, restaurante și zone de distracție pentru toate vârstele.

Alege locul preferat dintre aceste destinații turistice child friendly și bucură-te de timp de calitate împreună cu cei mici, ca să le oferi cele mai frumoase și interesante vacanțe!

Foto articol: piqsels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri