Oamenii isi traiesc viata de la distanta, din mediul sigur al locuintei proprii, prin intermediul unor surogate robotice reprezentari mecanice ale propriului corp, sexy si perfecte din punct de vedere fizic.

“Ideea de baza in “Surogate” este modul in care ne pastram fibra fiintei umane in aceasta lume tot mai consistent tehnologizata si mai fara odihna, in care traim,” spune Mostow. “Tehnologia e minunata. Fantezia acestei tehnologii este sa ne elibereze pentru a putea fi creativi, productivi, pentru a face o multime de lucruri minunate. Reversul medaliei este ca sfarsim prin a ajunge servitorii acestei tehnologii, intr-un fel. Suntem legati de telefoane, de BlackBerry-uri... E grozav sa ai acces la e-mail, dar cand iti petreci ore in sir pe zi raspunzand la mesaje, devine o obligatie. Deci toate aceste noi sanse si posibilitati in viata ne si restrictioneaza, in anumite feluri.”

“Tehnologia devine un stil de viata,” spune producatorul Todd Lieberman. “Acest lucru pare sa se intample cu multe tehnologii. Invadeaza societatea si oamenii incep sa traiasca depinzand de ele. Ce ne-am face astazi fara Internet? Fara telefoanele celulare? E greu sa ne imaginam... In aceasta lume, ce s-ar face ei fara surogate?”

“Povestea este gandita sa ridice aceste intrebari”, conchide Venditti. “Nici eu nu stiu raspunsurile. Cand am scris povestea, am vrut ca oamenii sa vada ce aplicatii bune – dar si rele – ar avea folosirea surogatelor pentru societate. In final, mi-am dorit sa decida cititorii mei acest lucru.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri