Oamenii isi traiesc viata de la distanta, din mediul sigur al locuintei proprii, prin intermediul unor surogate robotice reprezentari mecanice ale propriului corp, sexy si perfecte din punct de vedere fizic.

Bruce Willis (“Die Hard”, “Twelve Monkeys”, “The Sixth Sense”) si Radha Mitchell (“Man on Fire”, “Melinda and Melinda”, “Pitch Black”) sunt agentii FBI Thomas Greer si Jennifer Peters, doi parteneri care abia au inceput sa lucreze impreuna, intr-o investigatie a unui caz de crima. Este prima crima comisa de ani de zile in societatea lor utopica – si declanseaza intrebari referitoare la etica tehnologiei surogatelor si viitorul societatii.

Mostow spune: “Acest film este o poveste politista, cu Bruce Willis in rolul unui agent FBI a carui ancheta asupra unei crime misterioase, comise impotriva unui surogat, il ajuta pe erou sa infrunte o intreaga conspiratie, care pune sub semnul intrebarii insasi definitia omenirii.”

“Este o poveste-avertisment despre modul cum traiesc oamenii in aceasta lume tehnologica a zilelor noastre”, adauga Hoberman.

In film, Dr. Lionel Canter este un milionar care duce o viata retrasa, un geniu de la M.I.T. ale carui experimente revolutionare au dus la crearea populatiei de surogate. Tintuit intr-un scaun pe rotile, Canter a inceput sa faca experimente cu proteze pentru diferite membre, in timp ce se afla la M.I.T.. Cercetarile lui au dus la dezvoltarea unei noi tehnologii, pentru decodificarea impulsurilor nervoase ale creierului, care - a descoperit el - pot fi transferate sub forma de semnale catre oameni “sintetici”.

Aceste “surogate” controlate de la distanta se deosebesc de omologii lor in carne si oase in primul rand prin perfectiunea fizica. Fiecare surogat este legat direct de o fiinta umana, aflata la cateva cvartale sau la sute de kilometri distanta, care isi controleaza “copia” prin intermediul impulsurilor nervoase. Fara un om a carui minte sa transmita si sa receptioneze impulsurile, in timp ce corpul sau sta intr-un dispozitiv special numit “scaunul cu stimuli”, aceste dubluri robotizate sunt complet inerte.

Astfel s-a nascut lumea surogatelor – spre bucuria a milioane de oameni, dar si spre regretul si dispretul altora. Ving Rhames (“Pulp Fiction”, “Mission: Impossible”, “Con Air”) joaca rolul Profesorului – liderul autoformat al unui grup de cetateni care se opun cu patima acestui stil de viata tehnologizat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri