E poveste de iubire. Povestile de iubire sunt intotdeauna fascinante. Unele replici sunt geniale, trairile sunt redate atat de intens, atat de uman si de vampiric... Lucrurile si intriga se complica intotdeauna. Mereu intervin pericole si piedici, problematici si dileme morale. Intotdeauna trairile, sentimentele si deciziile personajelor te lasa masca.

Once in a while are loc cate un cutremur intelectual la nivel de lume. Dintr-o tara, de la un scriitor, pleaca spre celelalte, un trend, o isterie care se propaga incet, dar sigur. Indeosebi periculos! Cand trendul bate si la tine in poarta, te decizi ca nu vrei sa faci parte din trend. Tu vrei sa fii altfel. Sa nu urmezi gusturile turmei. Hotarasem asadar ca nu o sa-mi placa povestea lui Stephenie Meyer. NU vroiam sa-mi placa. Vampiri, oameni, iubire intre un vampir si un om?... Cine n-a mai vazut filme reusite si ultrarasuflate cu vampiri? Cine n-a mai auzit de carti de proza fantastice si cititoare incercand sa-si umfle buzunarul? Kind of Catalin si Catalina?

Am considerat-o din start o carte venind dintr-o imaginatie mult prea bogata doar pentru amagirea intelectelor si intru scopul nobil de a se transforma in bestseller peste noapte. Scrisa doar pentru ca un om cu scopuri foarte umane sa traiasca linistit pana la sfarsitul vietii umane caci evident ca eternitatea promisa in carte nu o apuca nimeni...

Ia te uita... un alt Coelho, intr-o forma feminina de data aceasta, incearca sa ne aline mai mult decat sufletele, dorintele micute de fericire nemarginita. Un alt scriitor care scoate o carte pe care o citesti usor si cu placere si o asezi cu drag in biblioteca fara sa te gandesti deloc daca este sau nu de calitate. Ia te uita cum literatura hamburger incearca sa se dea drept ciorba zdravana si sanatoasa. Ce de mituri ultracunoscute transformate subtil si speculant de catre avizati in povesti facile de impresionat!

Radeam de sora mea pustoaica cum isi pierde timpul citind cartile din serie in metrou, la baie, ore tarzii din noapte, vorbind haotic si pasional despre vampiri si oameni, schimband replici fanatice cu alti impatimiti de fiintele supranaturale din familia Cullen. Din pura curiozitate, am vrut sa vad ce poate sa-i ia mintile in asa hal incat sa ignore o existenta reala. M-am apucat sa citesc primele pagini din primul volum al seriei “Amurg” ca sa o conving cat se insala. Apoi... nici nu am clipit cand banutii mei de buzunar au zburat pe volumele care au precedat volumul “Amurg”: “Luna Noua”, “Eclipsa”, “Zori de zi”. Pe masura ce o citesti nu te mai intereseaza cat de comerciala este cartea, ci cum sa faca scriitorul ca personajele principale sa traiasca mult si bine unele cu altele. Cartea te captiveaza!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri