Filmul aduce în discuție subiecte controversate și probleme adolescentine prea puțin înțelese.

Illyana Rasputin/ Magik este persoanjul care este de cel mai mult timp internat la Milbury, fiind și cea care se confruntă cu cele mai puternice traume. Aceasta există la limita între bine și rău, inocență și corupție, având reale dificultăți de a avea încredere în oameni. Ea și-a creat un loc imaginar numită Limbo, unde să se simtă în siguranță.

Sam Guthrie, jucat de actorul Charlie Heaton, cunoscut pentru rolul său din serialul Stranger Things, este un băiat din Kentucky cu un trecut întunecat. Cannonball (Ghiuleaua) este alter ego-ul său, pentru abilitatea sa de a se mișca la viteze foarte mari. Sam Guthrie a fost nevoit să renunțe la școală și să își ajute familia lucrând într-o mină și se simte responsabil pentru cauzarea accidentală a morții a mai multor muncitori din mina în care lucra.

Jucându-l pe Robert da Costa, mutantul brazilian numit și Sunspot (Pată de Soare) pentru abilitățiile sale solare, este jucat de actorul brazilian Henry Zaga, din serialul Cele 13 Motive (“13 Reasons Why”). Acest personaj este trimis la psihiatrie de părinții lui bogați cu scopul de a îl vindeca de aceste puteri. Sunspot este măcinat și de lipsa de iubire a părinților lui, dar mai ales de o traumă personală din trecut. Deși șarmant și arătos, acesta trăiește cu frica de a vorbi despre sau a își folosi puterile de mutant.

Despre producție

Filmarea pentru această producție a fost finalizată în anul 2017 în și în jurul orașului Boston. Povestea implică un anumit grad de claustrofobie, având în vedere că acțiunea se petrece aproape integral într-un spital de psihiatrie. Pentru a reda acest sentiment, regizorul a ales ca locație de filmare un spital abandonat din Noua Anglie. Cei implicați în filmare își aduc aminte că atunci când au ajuns la locație, tencuiala se desprindea de pe perete, erau dărâmături peste tot și locul părea a fi bântuit. Spitalul este un personaj în sine.

Efecte vizuale

Ursul demon (Demon Bear) din benzile desenate originale este simbolic pentru chinurile cu care se confruntă personajul Dani Moonstar, în încercarea ei de a își accepta rădăcinile nativ americane și a gestiona pierderea inocenței specifice copilăriei. Cu fiecare coșmar a lui Dani, bestia este din ce in ce mai mare până când ajunge să existe în realitate. Echipa de filmare, în frunte cu Peter Deming, explică cât de complicat este să filmezi un urs de peste 10 metri, care nu se află de fapt pe platou. Când filmau, în loc de un urs enorm, actorii trebuiau să reacționeze la o structură metalică subțire cu ochi strălucitori, care avea dimensiuni foarte mici.

Multe secvențe din amintirile personajelor au fost create după filmare, exclusiv pe calculator, la fel ca și dragonul companion pe nume Lockheed.

Un alt spațiu impresionant din punct de vedere al efectelor vizuale este un loc pe care Josh Boone îl numește Lumea de Dincolo (Netherworld). Acesta este locul viselor, unde Dani Moonstar se confruntă cu coșmarurile ei, iar  pentru filmarea acestei lumi s-a folosit un suport de peste 54 de metri pictat manual de artistul Graham Menage.

Sinopsis

Patru adolescenți mutanți sunt izolați în spitalul Milbury de psihiatrie. Aceștia sunt monitorizați de Dr. Cecilia Reyes, care crede că mutanții sunt un pericol atât pentru ei cât și pentru societate și încearcă să îi învețe să își inhibe puterile supranaturale. Când nou venita Danielle “Dani” Moonstar este internată în spital, evenimente nefirești încep să aibă loc. Pacienții sunt invadați de halucinații, iar atât abilitățile lor de mutanți, cât și prietenia lor le este pusă la încercare, în lupta pentru supraviețuire.

Filmul “New Mutants” este distribuit în România de Forum Film România și are premiera în cinematografe în data de 18 septembrie, în format 2D subtitrat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri