Capitala implineste anul acesta venerabila varsta de550 de ani. Ne vedem pe strazile Bucurestiului in Piata Constitutiei, Parcurile Herastrau, Cismigiu, Tineretului si Carol, in Piata George Enescu, in Centrul Istoric (pe strada Carada), dar si pe traseu la muzeele si teatrele care isi vor tine portile deschise expozitii si spectacole gratuite pentru iubitorii de frumos.
* Teatrul Masca:
- Bucurestii Noi, 19 sept - Gardienii se intorc (ora 20:00)
- Bd. Uverturii, 20 sept - Prostia omeneasca (ora 11:30)

* Opera Comica pentru Copii - Piata Constitutiei, 20 sept - Balul Ispravnicesei (ora 11:00)

Intre 12 si 20 septembrie, Teatrul National Bucuresti gazduieste, la Galeria etaj III-IV, o expozitie de fotografie realizata in colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze si MNAC - Caleidoscopul Chinei - Stilul de viata contemporan al chinezilor.

Seara zilei de 12 septembrie va fi incununata cu un spectacol care va arata in termeni metaforici geneza Bucurestiului. Evenimentul, organizat sub "bagheta" ARCUB, va avea loc in Piata Constitutiei si va incepe la orele 20:30.

Toata saptamana aniversara, Centrul Istoric va fi din nou in prim plan, ca inima a manifestarilor culturale. Strada Carada va fi locul in care va veti bucura de spectacole Art Show, Comedy Show, Cutia Istoriei, de mini recitaluri ale unor solisti romani renumiti si de un targ de produse realizate manual - toate sunt posibile cu ajutorul Fundatiei Culturale ARTEX, in colaborare cu Scoala de Arta a Municipiului Bucuresti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Leagăn pentru toată copilăria

Institutul pentru Dezvoltare Durabila se alatura Zilelor Bucurestiului cu un program cultural de exceptie, finantat din fonduri proprii.

* Ulita Traditiei si Mestesugului - Parcul Herastrau
* Fanfara Studentilor de la Conservator - Parcul Herastrau
* Next Generation Pop Simphony (Vlad Mirita, Acapella, Nico, Sistem, Alex, Smiley, Elena Gheorghe, Orchestra simfonica, dirijor Daniel Jinga) - Teatrul de vara Herastrau, 13 sept (ora 22:30)
* Spectacol de dansuri de societate - Teatrul de vara Herastrau, 16 sept (ora 20:30)
* Spectacol Nicolae Voiculet (Folktronica) - Teatrul de vara Herastrau, 17 sept (ora 20:30)

Institutul pentru Dezvoltare Durabila a pregatit si o prezentare de moda realizata de creatori romani, ce va avea loc la acelasi Teatru de vara din Herastrau, pe 15 septembrie, incepind cu ora 20:30.

Soprana Angela Gheorghiu si cunoscutul tenor Vlad Mirita vor sustine un concert unic, de inalta tinuta artistica, pe scena din Piata Constitutiei, pe data de 19 septembrie, de la orele 21:00 - manifestare realizata tot prin implicarea Institutului pentru Dezvoltare Durabila.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Obiceiurile populare romanesti si imaginile Bucurestiului de alta data nu vor lipsi. Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti va organiza zilnic, intre 12 si 20 septembrie, in Piata Constitutiei, un Targ de Mesteri Populari.

CCVTC v-a pregatit, in aceeasi locatie, o parada a costumelor de epoca (12, 13, 18, 19, 20 septembrie) si o plimbare cu trasura pe Bulevardul Unirii (12, 13, 18, 19, 20 septembrie). Nu vor lipsi fanfara si celebra bataie cu flori "la sosea" - in Piata Constitutiei pe 12 septembrie, de la ora 17:00.

Programele artistice organizate de CCVTC se vor tine lant:

* Seara Romaneasca - Piata Constitutiei, 18 sept (ora 18:45)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri