Dupa ce a rascolit bibliotecile europene, Mihai Rogai ne supune atentiei zeci de celebritati mondiale care au ascendenta romaneasca, cum ar fi: Maica Tereza, Winona Ryder sau actorul Adrian Zmed, celebrul muzician si interpret Art Garfunkel, douard de Max, unul dintre cei patru actori romani societari ai Comediei Franceze. Cartea este o pledoarie pro-Romania.

Inginerul Mihai Rogai impartaseste de aproape doua decenii drama emigrantilor romani. Fara a fi insa un ratacitor, Mihai a ajuns un pribeag. Din fericire nu unul politic, ci economic, care-si permite macar o data pe an sa-si potoleasca dorul de tara. Un pribeag care nu-si uita radacinile si ale carui vise se petrec intotdeauna in Romania.

De departe, din Germania, Mihai Rogai continua sa fie roman si intelege sa-si apere dupa puterile sale obarsia si vatra.

Dupa ce a rascolit bibliotecile europene, Mihai Rogai ne supune atentiei zeci de celebritati mondiale care au ascendenta romaneasca, cum ar fi: Maica Tereza, Winona Ryder sau actorul Adrian Zmed, celebrul muzician si interpret Art Garfunkel, Édouard de Max, unul dintre cei patru actori romani societari ai Comediei Franceze (alaturi de Jean Yonnel, Elisabeth Nizan – nascuta Elisabeta saineanu si Maria Ventura) sau violonistul, compozitorul si dirijorul de muzica de film Carli Elinor, care a compus si compilat muzica la varianta originala a filmului lui Charles Chaplin „Goana dupa aur”, Petre Cristea, castigator al Raliului Monte-Carlo si Henri Negresco, cel care a construit celebrul hotel Negresco de pe Riviera Franceza.

De fapt, cartea lui Mihai Rogai este o pledoarie pro-Romania. Demonstreaza ca Romania poate sta mandra alaturi de celelalte mari puteri culturale ale lumii, ca nu suntem cu nimic mai prejos decat ceilalti europeni.

Autor: Mihai Rogai
Editura Sigma


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri