O calatorie initiatica in tara simturilor, dorintelor si a tabuurilor spulberate. O poveste orientala care depaseste limitele si interdictiile.

Frumoasa Leila este casatorita din voia parintilor cu un barbat neindemanatic, care nu reuseste sa faca fata primei nopti si sa o dezvirgineze pe tanara lui sotie. Se starneste o drama de proportii, Leila este acuzata ca nu ar fi virgina si este alungata. Apare Zobida care sustine ca de fapt, Leila este legata (exista obiceiul ca himenul fetitelor sa fie legat prin vraja, astfel incat ele sa nu-si piarda virginitatea inainte de casatorie). ii propune Leilei sa mearga impreuna sa o gaseasca pe femeia care a legat-o in copilarie si sa-i ceara dezlegarea vrajii.

Calatoria pe care Zobida o propune Leilei are drept scop emanciparea fetei, care nu este inca pregatita sa accepte faptul ca in spatele prejudecatilor ei sta de fapt o educatie represiva, menita sa tina o femeie inchisa intr-un jug al familiei. Romanul se incheie cu o poveste de dragoste din care cu greu reusesti sa te smulgi.

Celebritatea Nedjmei a inceput in 2005, cand a publicat primul roman in Franta: L'amande, aparut in limba romana cu titlul Fructul interzis. Cartea a fost tradusa in aproape toate limbile, bucurandu-se de un succes enorm. Identitatea autoarei este misterioasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Club Originals- campania prin care adidas celebrează creativitatea noilor generații

«In viata, unora le este dat sa invete bunele maniere, altora sa isi educe spiritul ori sa isi intareasca tot mai mult credinta. Nu am avut privilegiul de a ma bucura de niciuna dintre acestea, ba nici macar nu stiu sa citesc ori sa scriu, din cauza pasiunii pe care mi-a insuflat-o Cel de Sus pentru placere. Numai un mijloc imi mai ramane pentru a face o fapta buna inainte de a muri: sa initiez o tanara in arta iubirii. Fireste, in cel mai mare secret. Fiindca tara asta s-a hotarat sa proscrie sexul si sa se acopere cu faldurile celei mai mincinoase virtuti. Daca as fi identificata, cu siguranta m-ar astepta spanzuratoarea.»
Nedjma

Se stie ca Nedjma (numele este un pseudonim) este o femeie araba, care nu a aparut in media decat extrem de rar si atunci cu voalul pe fata. Primul ei roman, Fructul interzis, relateaza o poveste autobiografica. In varsta de 40 de ani, Nedjma a fost obligata sa se casatoreasca la 17 ani, evident cu un barbat necunoscut ei. in ciuda traditiei, ea a ales sa fuga din casnicie, a trait o viata libera si a povestit totul intr-un roman tandru si erotic in acelasi timp. A dorit sa-si tina sub pecetea secretului adevarata identitate, de teama unor represiuni islamiste.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

Autor roman: Nedjma

Traducere de: Doru Mareş

Colectia Eroscop, Editura Trei


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri