Lansat in 2008, albumul Rhythm & Romance a fost vazut ca un proiect destul de indraznet pentru Kenny G, care nu a fost considerat niciodata un muzician care se aventureaza in muzica pentru a vinde cateva exemplare in plus. Inspirat din dragostea artistului pentru albumele bossa nova de inceput ale lui Stan Getzs, discul constituie un adevarat succes.

Este primul album care a fost nominalizat la Latin Grammy Award la categoriile cel mai bun album instrumental si cea mai buna inregistrare audio, nominalizari de care Kenny este foarte mandru tocmai pentru ca nu are sange latin si dupa cum chiar el spune este un domeniu care apartine altei lumi. Este de asemenea primul album mixat in propriul studio si totodata primul realizat dupa incheierea colaborarii cu Arista Records, casa de discuri la care a debutat in 1982.

De-a lungul timpului, saxofonistul a vandut peste 48 milioane CD-uri, iar Rhythm & Romance, care a debutat in topul Billboard's pop album direct pe locul 14, are de asemenea vanzari exceptionale. Albumul s-a nascut din efortul pasionat al lui Kenny G si al altor talentati muzicieni precum basistul Alex Acuna, percutionistul Paulinho Da Costa, basistul Nathan East si pianistul Walter Afanasieff, amprenta saxofonului sau pe acest disc fiind linistita si romantica desprinsa parca dintr-o noapte tropicala. Pe album au mai participat in calitate de invitati grupul pop latin Camila si Barbara Munoz si numai doua dintre track-uri sunt cover-uri si anume: "Sabor a Mi" and "Besame Mucho".

Dupa ce am inregistrat discul, iar lumea l-a ascultat, majoritatea a crezut ca sunt cover-uri. Acesta a fost un mare compliment pentru mine, afirma renumitul artist.

Romanticii vor avea ocazia sa-l vada pe Kenny G intr-un spectacol de zile mari la Sala Palatului din Bucuresti, pe data de 30 aprilie, promovand atat piese de pe albumul latin, Rhythm & Romance, cat si single-uri de succes desprinse din discografia sa.

"Sunt onorat de faptul ca artistul a acceptat invitatia de a canta la Bucuresti si in egala masura, satisfacut de cererea mare a publicului. La scurt timp de la punerea biletelor in vanzare am simtit ca este un artist asteptat de foarte multi romani, carora le-a acompaniat cele mai intime si fericite momente din viata. Prima venire in Romania a lui Kenny G va readuce amintiri placute in sufletele romanticilor de toate varstele", ne asigura Pepino Popescu, organizatorul concertului.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Salii Palatului, Magazinul Muzica , Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center, sau online prin www.vreaubilet.ro, www.blt.ro si www.bilete.ro. Preturile acestora variaza in functie de categoria de loc si sunt cuprinse intre 80 de Ron (categoria IV) si 180 Ron (categoria I).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri