Rebecca Veuillet-Gallot nu se opreste la a descrie notele parfumurilor. Ofera informatii despre materialele textile care scot in evidenta aromele, culorile cu care se potriveste un parfum, anotimpul si momentul zilei ideale pentru a il purta si de asemenea genul de persoana careia i se potriveste.Insa ceva cu totul deosebit sunt povestile din spatele unor parfumuri care fac ghidul de fata foarte usor de citit.

De ce as cumpara un ghid de parfumuri?

Un motiv pur egoist ar fi pentru a-ti da seama ce fel de parfumuri preferi si a te asigura prin urmare ca primesti cadoul care trebuie. Asta in cazul in care te-ai plictisit de sticlutele pline care stau ca soldatii pe policioara din baie Lasand gluma la o parte, insa ramanand in zona “cadourilor”, ghidul este folositor celor care fie au de obicei probleme in a alege darul potrivit, fie sunt nevoiti sa ofere un cadou cuiva pe care nu cunosc foarte bine. in mod normal, parfumul nu este alegerea ideala, pentru ca poti gresi foarte usor, insa cu un astfel de ghid la indemana si cu un minimum de informatii (care este floarea preferata sau chiar parfumul preferat), ai sanse foarte mari sa surprinzi in mod placut.

Un merit deosebit il are si designul, care il face foarte usor de folosit: index alfabetic, culori diferite si poze specifice pentru fiecare capitol, spatieri si subtitluri vizibile, imagini reprezentative perioadei in care a aparut parfumul, ale unor flacoane sau chiar reclamele de la lansare. De fapt, daca stau sa ma gandesc, chiar si numai cartea ar fi un cadou foarte inspirat.

O recenzie de Raluca Alexe

Sursa: bookblog.ro

Autor carte: Rebecca Veuillet-Gallot

Carte aparuta la Pro Editura si Tipografie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri