Un roman despre dragoste, dezradacinare, prietenie, speranta si deziluzie, Visatoarele ne prezinta o America in care goana dupa himere contrasteaza dureros cu realitatile dificile ale vietii.
Un roman despre dragoste, dezradacinare, prietenie, speranta si deziluzie, Visatoarele ne prezinta o America in care goana dupa himere contrasteaza dureros cu realitatile dificile ale vietii. Kitty Roman si Desert Rose, protagonistele cartii, ne poarta intr-o calatorie fascinanta prin inima „visului american”, din New Yorkul elitelor intelectuale si artistice in Los Angelesul stelelor de cinema. Desi au istorii, personalitati si ambitii diferite, la capatul drumului le asteapta acelasi lucru: adevarata iubire.

O carte antrenanta, in care autoironia si luciditatea se impletesc minunat cu interludiile lirice, Visatoarele ii dezvaluie cititorului o imagine demitizata a „visului American”. Romanul descrie expe­rienta unei romance emigrate in America – tara care i‑a populat toate visurile copilariei si adolescentei. Dupa sapte ani petrecuti la New York, cu un serviciu pe care il detesta si avind la activ mai multe relatii amoroase din care parea sa lipseasca mereu ceva, Kitty descopera ca „visul American” e de fapt o mare iluzie si, coplesita de sentimentul dezradacinarii, hotaraste sa se intoarca la Bucuresti, unde locuiesc parintii ei. Insa in ultimul moment, dupa ce si‑a dat demisia si si‑a cumparat biletul de avion, o prietena o invita sa viziteze Los Angelesul, iar in aceasta calatorie plina de peripetii Kitty intilneste barbatul visurilor sale si, pentru prima data in viata, simte fiorul adevaratei iubiri.

Un roman despre speranta, deziluzie si dificultatea adaptarii, Visatoarele surprinde cu o subtilitate uimitoare capcanele pri­mejdioase ale visurilor care ne orbesc in asemenea masura, incit devenim incapabili sa mai vedem realitatea.

Autor: Alexandra Ares

Traducere din limba engleza de Larisa Copaceanu

Editura: Polirom

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri