In ultimii ani, s-au scris multe carti despre relatia dintre practica meditativa orientala si psihoterapia occidentala, dar putine au atins nivelul de profunzime si limpezime a gindirii pe care-l regasim in „Psihologia trezirii”.

Lucrarea lui John Welwood este cu adevarat exceptionala. In ultimii ani, s-au scris multe carti despre relatia dintre practica meditativa orientala si psihoterapia occidentala, dar putine au atins nivelul de profunzime si limpezime a gindirii pe care-l regasim in „Psihologia trezirii”. Novici, teologi si psihoterapeuti deopotriva vor gasi aceasta carte bogata in informatii, educativa si inaltatoare. Welwood nu cere din partea cititorilor cunostinte prealabile in domeniile meditatiei si psihoterapiei, reusind pe de o parte sa-l familiarizeze pe novice cu ambele discipline, iar pe de alta, sa dezbata chestiuni complexe ce se vor dovedi o adevarata provocare pentru profesionisti.

John Welwood este redactor al Journal of Transpersonal Psychology si activeaza ca profesor, imbinind invataturile budiste cu practicile psihologice occidentale. Lucrarile sale pornesc de la premisa ca toate problemele ce sint incadrate traditional in sfera psihologiei au o baza spirituala, hotaritoare pentru pasii inspre vindecare. A publicat sase carti in care isi sustine teza completarii psihologiei cu prescriptiile orientale si profeseaza ca psihoterapeut.

Carte aparuta la editura Elena Francis Publishing


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Carte: Psihologia trezirii.