Mihail Bulgakov a fost un scriitor rus, cunoscut mai ales pentru opera "Maestrul si Margareta" considerata de Times drept una din capodoperele secolului XX si ale literaturii ruse. Mihail Bulgakov s-a nascut in Kiev, in anul 1891.

Comunicat de presa www.books-express.ro

"Kindness. The only possible method when dealing with a living creature. You'll get nowhere with an animal if you use terror, no matter what its level of development may be. That I have maintained, do maintain and always will maintain. People who think you can use terror are quite wrong. No, no, terror is useless, whatever its colour - white, red or even brown! Terror completely paralyses the nervous system." - "Heart of a Dog"

Mihail Bulgakov, maestru peste cuvant

Mihail Bulgakov, pe numele sau intreg Mikhail Afanasyevich Bulgakov a fost un scriitor rus, cunoscut mai ales pentru opera "Maestrul si Margareta", care a fost considerata de Times drept una din capodoperele secolului XX. El s-a nascut in Kiev, in anul 1891.

Mihail Bulgakov s-a casatorit cu Tatyana Lappa in 1913 si a absolvit coala Medicala a Universitatii din Kiev in anul 1916. Dupa ce a absolvit-o, Mikhail a incepur sa prectice medicina in sate, de unde s-a documentat pentru lucrarile "Notes on Cuffs" si "Country Doctor's Notebook".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani?

In anul 1918, Bulgakov s-a intors in Kiev, unde a lucrat privat pana s-a inrolat ca doctor in Armata Alba Anti-Bolsevica. Scriitorul a fost trimis in Muntii Caucaz unde, in 1919, a parasit armata si a decis sa renunte la medicina si sa se axeze pe scris si jurnalism si a renuntat sa plece din Rusia din cauza tifosului.

Mikhail a devenit dependent de morfina pentru a putea indura durerea cauzata de ranile din razboi. In anul 1921, el si Tatiana s-au mutat in Moscova, unde el a inceput sa cunoasca succesul ca scriitor, care, insa, era limitat din cauta tendintelor anti-sovietice.

Divortand de Tatiana, in anul 1924 el s-a casatorit cu Lyubov' Belozerskaya. In urmatorii ani a continuat sa-si publice romanele, dar ele au trebuit sa infrunte criticile provenite de la presa sovietica. "Heart of a Dog" si "Fatal Eggs", doua dintre cele mai cunoscute lucrari ale sale dupa "The Master and Margarita", au fost publicate in anul 1925.

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri