Am avut sansa sa vad mult asteptatul spectacol al Companiei Nationale de Balet din Chile condusa de catre coregraful roman Gigi Caciuleanu, intr-o atmosfera extazianta, in cadrul Festivalului George Enescu. Sala Mare a Teatrului National a fost parca, asa cum nu a mai fost nicicand, arhiplina, tradand setea de dans, de frumos si de arta, a publicului.

“Corpul Dansatorului poate fi considerat ca fiind o orchestra in sine. A coregrafia este ca si cum s-ar compune muzica slujindu-se de un ansamblu instrumental, format din tot atatea instrumente pe cati dansatori sunt”, considera Gigi Caciuleanu. Si chiar asa a exprimat creatia coregrafica in doua parti "Noche Bach"; am trait o combinatie fantastica intre muzicalitate si matematica compozitiei. Corpurile dansatorilor se armonizau perfect, cu exactitate pe muzica lui Bach.

Caciuleanu este unul dintre artistii romani care ne fac cinste in afara tarii, el detinand un palmares impresionant de premii si decoratii, intre care Chevalier dans l’Ordre des Arts ets des Lettres (Franta) si Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler. Din anul 2001 a fost numit directorul artistic al Baletului National din Chile (El Banch), continua sa lucreze cu trupa sa pariziana, precum si in calitate de coregrafinvitat in alte companii (Torinao, Sao-Paulo, Montevideo, Constanta, Bahia Blanca etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

In anii ’70, Gigi Caciuleanu era solist la Opera Nationala din Bucuresti dar in acelasi timp a descoperit dansul contemporan in indrumarea lui Miriam Raducanu.

Spectatorii din tara mai au posibilitatea de a vedea acest spectacol eveniment, astazi la Opera Nationala din Cluj si duminica, 11 septembrie, la Teatrul Mihai Eminescu din Timisoara.

Pentru mai multe informatii consultati programul Festivalului Enescu.

Credit foto: Boroka Biro

Foto Galerie, front si main: Boroka Biro

de I.S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri