Jurnalist multipremiat, cunoscut mai ales pentru reportajele sale de razboi, James Meek s-a impus in ultimii ani drept una dintre vocile cele mai originale si valoroase ale romanului contemporan britanic, cartile sale fiind traduse in peste douazeci si cinci de tari.

Romanul sau "Incepem coborarea", aparut de curand in colectia Raftul Denisei, la Humanitas Fiction, in traducerea Danei-Ligia Ilin, a primit, in 2008, prestigiosul premiu Prince Maurice.


Divortat, singur si dezamagit de lumea literara, scriitorul ratat Adam Kellas a ales sa fie corespondent de razboi pentru ca nu are nimic de pierdut. Cand trupele occidentale intra in Afganistan, el paraseste Londra si consemneaza confruntarile dintre mujahedini si talibani, dar mai ales tragediile personale ale locuitorilor unei tari victima a mizelor geopolitice.

Viata unui reporter de razboi are limite clare intr-o tara indepartata si straina, iar intalnirile devin previzibile in micul perimetru sigur al expatilor. Insa Adam nu pare pregatit pentru intalnirea cu Astrid, o tanara ziarista americana. Misterul acestei femei tacute il atrage ca un magnet, facandu-l sa descopere aproape cu groaza ca nu este imun la iubire. Si, totodata, ca dragostea, fie si impartasita, nu alunga neaparat singuratatea si vina.

„Un roman al vremurilor noastre construit impecabil, iluminat de inteligenta pe fiecare pagina.“ - Daily Mail

„Adam Kellas este unul dintre cei mai puternici antieroi ai prozei de azi.“ - Sunday Telegraph

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

"<<Incepem coborarea>> de James Meek - un roman despre dragoste, prietenie si efortul de a fi sincer intr-o lume ale carei certitudini se clatina" - New Statesman

James Meek s-a nascut in 1962, la Londra, si si-a petrecut copilaria in Scotia, la Dundee. Are un masterat in literatura engleza de la Edinburgh University si unul in jurnalism de la City University din Londra.

Si-a inceput cariera jurnalistica in 1985, iar reportajele sale din cele mai fierbinti zone ale Globului i-au adus numeroase distinctii britanice si internationale. Intre 1991 si 1994 a fost corespondent al ziarului Guardian la Kiev, unde a invatat limba rusa, iar in 1994 s-a mutat la Moscova, unde a lucrat in biroul ziarului britanic, al carui sef a devenit in 1998. In 1999 s-a intors la Londra, ocupand diferite pozitii in redactia ziarului Guardian.

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

In toamna lui 2001 a fost trimis de ziar in Afganistan, de unde a transmis reportaje despre razboiul impotriva talibanilor si eliberarea Kabulului. Au urmat reportaje incendiare din Irak si de la Guantánamo Bay. In 2006 renunta la cariera de jurnalist in favoarea scrisului. In prezent pregateste un nou roman si publica articole in presa culturala britanica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri