10 Mai 2011 publicat în Cultura 15 share-uri

Am strâns aici o parte dintre cele mai frumoase citate despre iubire, pentru a umple sufletele de optimism. 'Viața este ea însăși un citat' a spus scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, însă probabil că ar fi fost mai completă meditația să, daca ar fi sunat așa: 'Viața este ea însăși un citat despre iubire'. Viețile noastre ale tuturor sunt citate despre iubiri pierdute, prezente sau dorite.

Citate despre iubire simțite și gândite de cel mai mare fizician, părintele Teoriei relativității --> Albert Einstein (1879-1955)

“Gravitația nu este responsabilă pentru faptul că oamenii se îndrăgostesc”.

“Cum este oare posibil să explici în termenii chimiei și ai fizicii un fenomen biologic atât de important cum este prima iubire?”. Prin aceste cuvinte, Einstein neagă într-un fel, modul pragmatic de a vorbi despre iubire.

Citate despre iubire rămase de la un mare romantic - Victor Hugo

  • (1802-1885) Hugo a fost un romancier, poet , pictor și dramaturg francez și un mare activist pentru drepturile oamului. El a scris Mizerabilii. Victor Hugo a divinizat iubirea.

“Cel mai puternic simptom al iubirii este tandrețea care devine uneori, insuportabilă”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

“Cea mai mare fericire a vieții este să fii convins că ești iubit”.

“Puterea privirii a fost atât de mult abuzată în poveștile de dragoste încât a început să devină necredibila. Prea puțin mai îndrăznesc astăzi să spună că doua ființe s-au îndrăgostit fiindcă s-au privit. Și cu toate acestea, așa începe iubirea; doar așa”.

Cum simțea scriitorul argentinian Borges, iubirea... Citate despre iubire de Jorge Luis Borges

  • autor argentinian care a trăit în perioada 1899-1986.

“Să te îndrăgostești înseamnă să creezi o religie cu un dumnezeu imperfect”.

“A fi cu tine sau a nu fi cu tine este singurul mod pe care îl am la îndemăna ca să masor timpul”.

Foto articol: Floral Deco/ shutterstock.com

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri