ArCuB Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti prezinta vineri 6 mai ora 20.00, un eveniment inedit semnat de coregraful Cosmin Manolescu si dedicat Zilei Internationale a Dansului, care a fost sarbatorita in toata lumea in data de 29 aprilie.

Anual comunitatea internationala a dansului organizeaza proiecte si spectacole dedicate acestei zilei.

Spectacolul "6 mai:harta corpului" este rezultatul unei perioade de zece zile de lucru intens si este realizat cu participarea unor spectatori, interesati de posibilitatea de a descoperi dansul contemporan si de a participa in mod direct la realizarea unui asemenea spectacol, precum si tineri dansatori si coregrafi. Evenimentul va avea loc de la ora 20.00 la Sala ArCuB, in strada Batiste nr. 14 (vis-a-vis de Ambasada SUA).

Ca parte integranta a fazei de dezvoltare a proiectului, participantii au contribuit cu perspectiva proprie in ceea ce priveste ideea de insemn / semn personal, amintirile si relatia emotionala pe care o au cu acesta. Iata in continuare cateva fragmente din marturisirile lor:

”Era ratacit intre flori si serpi si capete de mort si litere chinezesti. Nici nu stiam cata nevoie aveam de un Tilica de companie si el atunci a inteles ca-i lipsise un om de companie. Si ma urmareste tacut cum ma antrenez, ma pregatesc pentru acel moment cand ne vom muta pe o frunza, doar noi – eu si Tilica. (...) Eu il vad ca pe o frunza de trandafir si spun ca pe bucatica aia de picior sunt mai transparenta si se vede ce-i pe dinauntru, iar cine vrea sa ma cunoasca mai usor ar putea sa se uite la mine prin semnul meu. (...) O pata de cerneala maro aruncata pe picior, pe pulpa stanga, in fata... Am simtit mereu ca este semnul ce imi determina o apartenenta.( ...) Ma caracterizeaza rotunjimea, din toate punctele de vedere, asa ca am fost mereu foarte surprinsa de ce am un semn patrat. Probabil imi da stabilitate, e ceva drept si colturos, atipic mie... Probabil am nevoie de el, inca nu stiu. (...) Vreau sa il scot. Eram doi. Tribalul era un tot. Am fost doi, un ying si yang. Sunt numai eu acum, ma doare si vreau sa il scot. (...) Semnul care ma reprezinta, cel care a aparut cand mi se schimba viata si personalitatea este tatuajul de pe umarul stang. El spune ceva despre persoana care am fost, persoana care sunt, cu toate imperfectiunile si defectele, cu calitati, cu bune si rele, urat si frumos.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

6 mai: harta corpului

Concept: Cosmin Manolescu
Cu: Irina Alexa Banea, Ana Coltatu, Mihai Dragomir, Bogdan Draganescu, Erzsébet Gazdag, Ioana Hudita, Cristina Lilienfeld, Cristian Nanculescu, Mihaela Pegulescu, Alina Porumboiu, Maria Toader, Mihai Tutu

Regizor tehnic: Cristian Puscaciu
Lumini: Alexandru Macrinici
Sunet: Alexandru Petrescu
Tehnic: Alexandru Andrei, Marian Precup
Management si comunicare: Stefania Ferchedau, artsf
Compania Paradis Serial, serial.paradise@artsf.ro

"6 mai: harta corpului" este un proiect artistic produs de ArCuB si conceput de Compania Paradis Serial / Fundatia Gabriela Tudor in cadrul programului Dans.Acces initiat in 1998 de Gabriela Tudor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri