Patru filme romanesti figureaza in programul Festivalului International al Filmului de Dragoste de la Mons (18-25 februarie 2011), cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Invitata de onoare in 2010, cinematografia romaneasca va fi reprezentata anul acesta prin: Nunta in Basarabia (regia Nap Toader), Europolis (regizor Cornel Gheorghita), coproductia Eva, in regia lui Adrian Popovici si scurtmetrajul Derby de Paul Negoescu.

Din juriul festivalului face parte si regizorul roman Andrei Gruzsniczki, al carui debut in lungmetraj - Cealalta Irina, a fost distins cu premiul de interpretare masculina anul trecut.

10 actori, regizori si producatori ai filmelor mentionate se vor intalni cu publicul festivalului, cu sprijinul Institutului Cultural Roman Bruxelles.

"Nunta in Basarabia", o coproductie Romania - Republica Moldova - Luxemburg, va fi prezentat in premiera publicului belgian in prezenta actritei Victoria Bobu (Republica Moldova) si a actorilor Vlad Logigan si Constantin Florescu (Romania).

Festivalul International al Filmului de Dragoste de la Mons este organizat in mod traditional in februarie, in saptamana Sfantului Valentin. Mons va fi capitala culturala europeana an 2015.

Detalii suplimentare despre festival gasiti pe www.fifa-mons.be si www.crib.mae.ro

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri