Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

Elevii Școlii Quantum au ocupat locurile I, II și III în România la World Maths Day 2023, cea mai mare competiție online de matematică din lume, organizată de Mathletics. Toate clasele Quantum s-au situat în fruntea clasamentului atât din România, cât și din lume. Clasa Pregatitoare s-a clasat pe primul loc în România, pe locul al doilea în Europa și pe locul al 20-lea la nivel mondial.

CP

Pe parcursul celei de-a 16 ediții a competiției mondiale World Maths Day, elevii Școlii Quantum și-au testat abilitățile de matematică într-un format live, în 20 de sesiuni a 60 de secunde, împotriva altor milioane de elevi din întreaga lume. Succesul se datorează modelului educațional și a mediului în care copiii pot învăța și își pot atinge potențialul lucrând împreună.

„La Școala Quantum avem o preocupare deosebită pentru abordări integrate și grijă pentru nevoile reale ale copiilor, atât din punct de vedere pedagogic, cât și mai ales psihologic. Copiii nu au doar nevoi cognitive. De multe ori, nevoile emoționale sau de dezvoltare psiho-motrică sunt cele care blochează valorificarea potențialului lor cognitiv. Identificarea acestor particularități ne ajută să ne construim atât o direcție generală de acțiune, cât și declinarea acesteia pe componente individuale, pentru fiecare copil”, a declarat Diana Șerban, fondatoarea Școlii Quantum.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Copiii din Daneș pot numi acasă școala renovată de un ONG cultural

Clasa pregătitoare s-a clasat pe locul 1 în România, pe locul 2 în Europa și pe locul 20 la nivel mondial.

Școala Quantum a înregistrat succese importante și la clasele mai mari: la nivel național, a obținut locul 2 pentru clasa a II-a și locul 3 pentru clasa a III-a, ambele clase fiind printre primele 560 de clasificate din întreaga lume.

Elevii au avut, de asemenea, performanțe individuale excelente. La nivel național, toți elevii din clasa pregatitoare s-au clasat pe primele 8 locuri, Alessia Mihaela Radu (clasa a II-a) ocupând locul 1, iar Raul Vizintin (clasa a III-a) locul 6. Aaron, Alessia și Raul s-au clasat printre primii 1.000 la nivel mondial.

Un rezultat de excepție având în vedere că în edițiile sale, competiția World Maths Day a implicat milioane de elevi.

Învățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent Camelia Potec a vizitat școala braileană din comuna Romanu recent renovată de Asociația BookLand O Românie unită pentru educația copiilor noștri

Formula de bază a Școlii Quantum - o instituție nouă, cu o investiție de peste 2.5 milioane de euro - este folosirea instrumentelor educaționale inovatoare și crearea unui mediu de încredere și încurajare în care elevii pot învăța și își pot atinge potențialul lucrând împreună.

„Principalele abilități pe care copilul ar trebui să le aibă după ciclul primar țin de gestionarea autonomiei și independenței pentru rezolvarea propriilor nevoi, emoționale și cognitive. Aici ne referim atât la modul în care elevii comunică aceste nevoi, cât și la modul în care reușesc să găsească resursele interioare pentru a le rezolva. Cooperarea și construirea unor relații autentice și echilibrate sunt cele mai importante achiziții la această vârstă. Putem vorbi despre valorificarea potențialului cognitiv al copilului doar în condițiile în care este echilibrat emoțional, are o bună evoluție neuropsihică și motrică”, a completat Diana Șerban, fondatoarea Școlii Quantum.

Competiție spectaculoasă de coregrafie la Mega Mall, pe 18 decembrie Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Libris și Salvați Copiii duc cărțile mai aproape de 33.116 de elevi cu acces limitat la lectură

Pe tot parcursul evenimentului, elevii și-au testat abilitățile de matematică într-un format live, contratimp, împotriva altor elevi din întreaga lume, au câștigat puncte pentru răspunsurile corecte, care s-au adăugat la scorurile lor de la competiția Wold Maths Day și au concurat fie individual, fie împreună ca școli, câștigând un loc în World Maths Day Hall of Fame. Pe lângă provocările matematice cronometrate, au existat activități concepute pentru elevi pentru a-i ajuta să își dezvolte abilitățile matematice și încrederea în sine.

Despre Școala Quantum

Școala Quantum din Pipera are o abordare educațională modernă care se concentrează pe sintagma STEAM (științe, tehnologii, inginerie, arte și matematică).

Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu țin de aptitudini.” Electrolux continuă demersurile de promovare a educației alimentare sustenabile în școlile din România și pentru al doilea an consecutiv susține împreună cu AIESEC programul Food Heroes Românii pot susține educația prin redirectionarea celor 3,5% din impozitul pe venitul anului trecut

Misiunea Școlii Quantum este de a iniția și promova o cultură a cunoașterii, a gândirii inovatoare, a colaborării și respectului reciproc, prin curriculum integrat, cu așteptări înalte și creativitate. Oferta educațională a școlii Quantum este un cumul de programe care îmbină curriculum-ul național cu abordarea psiho-pedagogică inovatoare fundamentată de prof. dr. Florian Colceag.

Elevii din Școala Quantum învață într-un cadru primitor și modern, care îi determină să fie concentrați și mereu curioși de lucruri noi, asigurând astfel peformanțe școlare înalte, dar și pregătirea pentru viață.

Despre Mathletics

Mathletics este cel mai important program online de matematică din lume, care oferă educație matematică interactivă și captivantă elevilor din clasele pregătitoare - XII, dezvoltând încrederea în sine prin învățare personalizată, jocuri interesante și provocări de măiestrie. De aproape 20 de ani îmbunătățește rezultatele învățării și insuflă dragostea pentru matematică la peste 3 milioane de elevi din peste 14.000 de școli din 179 de țări.

Nu ne este permis niciodată ca părinți să invalidăm emoțiile copiilor noștri, să le ocolim, să ne lăsăm stânjeniți de exprimarea lor emoțională. Interviu cu Georgiana Spătaru, psiholog și terapeut, despre emoțiile copiilor noștri The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri