20 Ianuarie 2023 publicat în Cultura 1939 share-uri

“Niciodată să nu crezi că un război, indiferent de cât de necesar sau de justificat pare, nu este o crimă...” Ernest Hemingway

Laureat al premiului Pulitzer în 1953 și al Premiului Nobel pentru Literatură în 1954 (primit pentru „pentru măiestria artei narative demonstrată în «Bătrânul și marea» și pentru influența pe care a exercitat-o asupra stilului contemporan”), Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este, poate, unul dintre cei cunoscuți și influenți scriitori americani ai lumii. A fost mult timp în centrul atenției publice având un stil de viață aventuros, admirat de unii și criticat de alții.

Hemingway este cunoscut și pentru activitatea sa jurnalistică și proza scurtă, iar stilul său aparte de a scrie (clar, direct, simplu, succint, energic, pe un ton colocvial, fără a apela prea mult la mijloace stilistice) a influențat într-un mod decisiv literatura secolului XX. Printre romanele sale cele mai populare se află “Adio, arme”, “Pentru cine bat clopotele”, “Bătrânul și marea”, dar și povestirile “Zăpezile de pe Kilimanjaro”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Iată câteva citate în stilul specific lui Ernest Hemingway care te vor stimula mental și îți vor da cu siguranță de gândit:

“Modalitatea de a-i face pe oameni demni de încredere este să ai încredere în ei.”

“Când oamenii vorbesc, ascultă în totalitate. Nu te gândi la ce urmează să spui. Cei mai mulți oameni nu ascultă niciodată.”

“Curajul este harul sub presiune.”

“Omul nu este făcut pentru înfrângere. Un om poate fi distrus, dar niciodată înfrânt.”

“Ingrijorându-te puțin în fiecare zi, adunat într-o viață, vei pierde câțiva an. Dacă ceva nu este bine, remediază-l daca poti. Antrenează-te să nu îți faci griji: îngrijorarea nu rezolva niciodată nimic.”

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

„Criticii sunt oameni care privesc o bătălie de sus și apoi vin pe câmpul de luptă și îi împușcă pe supraviețuitori.”

“Lumea îi frânge pe toți și după aceea mulți sunt puternici în locurile frânte.”

Foto: Nadya So /Shutterstock

“Cel mai dureros lucru este să te pierzi pe tine în procesul de a iubi pe cineva prea mult și să uiți că și tu ești special.”

“Niciodată să nu crezi că un război, indiferent de cât de necesar sau de justificat pare, nu este o crimă.”

“Ca scriitor, nu ar trebui să judeci, ci ar trebui să înțelegi.”

“Viața tuturor se sfârșește în același mod. Doar detaliile legate de cum a trăit și cum a murit sunt ceea ce îl diferențiază pe un om de altul.”

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

“Cei mai buni oameni au un simt al frumuseții, curajul de a-și asuma riscuri, disciplina de a spune adevărul, capacitatea de a se sacrifica. În mod ironic, aceste virtuți îi fac vulnerabili. Adesea sunt răniți, uneori distruși.”

“Este bine să încheiem călătoria; Dar călătoria este cea care contează în cele din urmă.”

“Să nu mergi niciodată în călătorii cu cineva pe care nu îl iubești.”

„Până acum, legat de moralitate, tot ceea ce știu este că dacă te simți bine după ce faci ceva, înseamnă că este moral, iar dacă te simți rău, înseamnă că este imoral.”

“Ești atât de curajos și liniștit încât am uitat că suferi.”

“Când iubești ceva sau pe cineva, vrei să faci lucruri pentru acea persoană. Vrei să te sacrifici. Vrei să fii de folos.”

„Durează doi ani să înveți să vorbești și șaizeci de ani să înveți să taci”.

“Acum nu este momentul să te gândești la ce nu ai. Gândește-te la ceea ce poți face cu ceea ce este.”

„Timpul este ceea ce avem cel mai puţin.”

„Lasă-l să creadă că sunt mai bărbat decât sunt și voi fi.”

“De ce se trezesc bătrânii atât de devreme? Oare ca să aibă o zi mai lungă?”

„Primul și ultimul lucru pe care trebuie să îl faci în această lume este să reziști și să nu te lași strivit de ea.”

„Nu este nimic special la scris. Nu faci decât să stai în fața unei mașini de scris și să sângerezi.”

“Fericirea la oamenii inteligenți este cel mai rar lucru pe care îl cunosc.”

“Nu judecați oamenii după cei cu care se adună. Și Iuda avea amici ireproșabili.”

“Toată viața mea m-am uitat la cuvinte ca și cum le-aș fi văzut pentru prima oară.”

“A te duce în altă țară nu schimbă nimic. Am încercat toate acestea. Nu poți să scapi de tine mutându-te dintr-un loc în altul.”

“Nu, aceasta este marea eroare: înțelepciunea oamenilor în vârstă. Ei nu devin mai înțelepți. Ei devin mai precauți.”

“Știi ceea ce te face un bun ratat? Practica.”

“Într-un război modern… vei muri precum un câine, fără un motiv anume.”

Foto fr si main: andrew1998 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri