Lumea cinematografica prezinta adesea 'povesti de dragoste' pe care le poti cataloga mai degraba ca abuzuri sau relatii disfunctionale. Iata o lista cu filme care vorbesc despre iubirea adevarata.

6. Lost in Translation - Rataciti printre cuvinte (2003)

Regia: Sofia Coppola
Cu: Bill Murray, Scarlett Johansson

Bob Harris (Bill Murray) si Charlotte (Scarlett Johansson) sunt doi americani in Tokyo. Bob este o vedeta de cinema care se afla in oras pentru a filma o reclama la whiskey, in timp ce Charlotte este o tanara femeie care il insoteste pe sotul ei, fotograful dependent de munca (Giovanni Ribisi). Neputand dormi, Bob si Charlotte se intalnesc intr-o noapte in barul hotelului de lux. Mi-a placut in mod deosebit acest film datorita povestii inteligente, prin intermediul careia, protagonistii portretizeaza un tumult interior si singuratatea emotionala pe care cu totii o simtim. Ce se intampla atunci cand intalnim pe cineva ce pare sa ne impartaseasca experienta? Ce se intampla atunci cand ne simtim in sfarsit intelesi? In cazul lui Charlotte si al lui Bob… s-a legat o prietenie adevarata, care a trecut barierele varstei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Aceasta intalnire intamplatoare se transforma in curand intr-o prietenie surprinzatoare. Charlotte si Bob se aventureaza prin Tokyo avand adesea intalniri extrem de amuzante cu locuitorii si descopera la final o noua perspectiva asupra posibilitatilor vietii.

7. Only Lovers Left Alive - Indragostitii mor ultimii (2013)

Regia: Jim Jarmusch
Cu: Tilda Swinton, Tom Hiddleston

Atunci cand si-a dorit sa creeze "Only Lovers Left Alive", Jim Jarmusch a vrut sa aduca pe marile ecrane o noua viziune despre filmele cu vampiri. Filmul sau nu este despre scene inspaimantatoare ci reprezinta o meditatie artistica cu privire la viata.

Mai mult decat atat, cei doi vampiri care sunt impreuna de secole si secole… ne invata ce este aceea o relatie de iubire adevarata. Adam si Eva, personajele lui Jarmush sunt doi vampiri intelectuali si au o relatie extrem de intima. Cand afla ca Adam are una dintre pasele sale depresive, Eva merge la el sa ii ofere grija si incurajari. Vedem doi indragostiti pentru care timpul cel mai valoros este cel petrecut impreuna, chiar daca pentru niste vampiri nemuritori…. trecerea timpului nu mai are relevanta.

Foto homepage: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri