21 Noiembrie 2013 publicat în Cultura 18 share-uri

Incepand din aceasta toamna, BUCHAREST DESIGN CENTER lanseaza Lovely Design Hub, un proiect prin care o serie de spatii bucurestene (cafenele, restaurante, concept-store-uri sau cladiri de birouri) care se evidentiaza din punct de vedere al design-ului sunt promovate de BUCHAREST DESIGN CENTER si punctate pe o harta virtuala a Bucurestiului, atat pentru publicul local, cat si pentru strainii care viziteaza Romania.

Comunicat de presa

Ce inseamna Lovely Design Hub:

Spatiile vizate poarta in locuri vizibile “semnatura” BUCHAREST DESIGN CENTER. In acelasi timp, pe site-ul www.bucharestdesigncenter.org exista o harta virtuala a Bucurestiului unde pot fi localizate cu usurinta, marcand astfel acele spatii din Bucuresti care se evidentiaza prin design. Asadar, BDC propune un traseul al locurilor emblematice in materie de design contemporan, acele spatii unde atat cunoscatorii sau mai putin cunoscatorii pot regasi interioare si aranjamente inedite, obiecte de designer, abordari indraznete.

Lovely Design Hub isi propune sa fie atat un promotor al designului de calitate, sa incurajeze “schimbarea la fata” a spatiilor bucurestene prin design, dar si un instrument prietenos prin care locuitorii Capitalei sau turistii sa poata identifica cu usurinta spatiile in care designul “este la el acasa” in Bucuresti. Designul contemporan vizionar, indraznet si proaspat este astfel adus in atentia publicului larg.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Intr-o prima etapa a proiectului, Lovely Design Hub integreaza urmatoarele spatii din Bucuresti: Pub Energiea, cafeneaua The Institute, Atelier Anda Roman, concept-store-ul Casara, libraria Carturesti Verona, sediul agentiei de publicitate Headvertising, cladirea The Ark, concept-store-ul Intro, manazinul Wagner Wagner Maison de la Porcelaine Cotroceni, sediul Hansen, Papiota Bar, Madame Pogany si Targul de bijuterie contemporana Autor.
Puteti vizualiza harta Lovely Design Hub accesand: https://bucharestdesigncenter.org/harta/.

Proiectul urmeaza a se extinde, atat la nivelul Bucurestiului, cat si in orasele din tara – pentru aplicatii si propuneri de includere pe traseul „BUCHAREST DESIGN CENTER – Lovely Design Hub”, rugam sa ne contactati pe adresa team@bdce.org.

“Romanii sunt din ce in ce mai informati si mai entuziasti cand vine vorba de design si arte vizuale. Ne place sa aflam cat mai multe despre acest subiect, sa fim inconjurati de obiecte si lucruri frumoase, sa ne bem cafeaua in spatii inedite, invatam sa apreciem designul de calitate. Preocuparea pentru design este un semn al evolutiei, iar designul ca stil de viata apropie oamenii.

Este o prima serie de spatii, la care ne dorim sa adaugam constant altele noi. Planurile noastre implica o extindere viitoare a proiectului si in alte orase ale tarii si o expune cat mai larga a acestor spatii catre turisti si strainii care ne viziteaza”, spune Olga Sanda, BUCHAREST DESIGN CENTER.


Despre BUCHAREST DESIGN CENTER

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor romani de produs, in relatie cu publicul intern si cu pietele externe.

Lansat in 2012, BUCHAREST DESIGN CENTER a organizat deja peste 30 de evenimente de promovare a tinerilor designeri de produs in Romania si 2 evenimente de design internationale (sectiune romaneasca de design de produs in cadrul Graz Design Month 2013; eveniment dedicat la sediul Comitetului Economic si Social European de la Bruxelles, 2013).

Recent, BUCHAREST DESIGN CENTER a realizat co-productia si decorurile scurt-metrajului „Bucuresti, te iubesc”, cu Kira Hagi in rol principal si decorurile spatiilor destinate jurnalistilor din cadrul festivalului international “George Enescu” 2013, un proiect initiat si sustinut de UniCredit Tiriac Bank.

De asemenea, BUCHAREST DESIGN CENTER (in parteneriat cu Hansen Office Design) a semnat de
Curand „FUTURE CORNER” – un spatiu dedicat obiectelor de design ale viitorului, cu ocazia evenimentului
Internet & Mobile World 2013.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri