Prajituri: 5 retete gustoase pe care le poti incerca atunci cand ai pofta de un desert delicios. Am ales pentru tine 5 retete de prajituri rapide si usor de preparat. Adauga, dupa bunul plac, crema sau fructele preferate!

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

Ingrediente:

Blat:

-4 oua
-8 linguri zahar
-50 g unt
-1/2 lingurita praf de copt
-esenta de vanilie
-50 g mac
-1 lingurita ghimbir macinat
-5 linguri faina

Glazura:

-100 g ciocolata cu lapte
-50 g unt
-2 linguri frisca lichida

Mod de preparare:

Blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.
Glazura:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se toarna apoi, deasupra prajiturii. Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Sursa: truedelights.ro


Prajitura Alba ca zapada

Ingrediente:

Foi:

-10 linguri lapte

-10 linguri zahar

-10 linguri ulei

-1 lingurita amoniac stins in otet

-2 oua
-sare
-faina cat cuprinde

Crema:

-1 litru lapte
-8 linguri rase faina
-6 linguri rase zahar
-zeama si coaja de la o lamaie
-200 g unt

Mod de preparare:

Aluatul: se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz) Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.

Crema: desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic) adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas. Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand. Atunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic. La urma se adauga si zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta. Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema, foaie crema foaie. Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura. Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.

Prajitura Valurile Dunarii

Ingrediente:

Blat:

-250 gr unt moale


-250 gr zahar
-6 oua
-350 gr faina
-2 linguri cacao
-un plic praf copt

Crema:

-1 plic praf budinca vanilie(sau 3 linguri de amidon , 3 de zahar, vanilie)
-100 gr zahar pudra
-300 ml lapte
-100 gr unt
-visine din compot scurse bine si curatate de samburi.

Mod de preparare:

Mixam untul cu zaharul. Adaugam un ou si mixam in continuare. Nu-l adaugam pe al doilea pana cand nu l-am incorporat bine pe primul. Continuam la fel cu restul de oua. Adaugam si faina in ploaie amestecata cu praful de copt Impartim compozitia in doua parti egale. In una adaugam cele 2 linguri de cacao. Cealalta parte o turnam in tava tapetata sau cu foaie de copt. Deasupra turnam compozitia cu cacao, nivelam si deasupra presaram visinele. Coacem la foc 180 grade/350 F pentru circa 25 minute Intre timp, pregatim crema. Am pregatit budinca, am racit-o usor, am adaugat untul si zaharul amestecand repede totul Intindem in strat uniform crema, peste blatul racit si nivelam.Deasupra am ras ciocolata.

Sursa: bucatariaparadis-ro.blogspot.com

Prajitura boema

Ingrediente:

Blat:

5 oua
3 linguri de apa
2 linguri cacao
8 linguri zahar
8 linguri faina

Crema:

1 ou
150 g margarina
350 g zahar
4 linguri de ness
500 ml frisca batuta
1 esenta de rom

Mod de preparare:

Se pregateste blatul. Se bat ouale cu zahar, se adauga treptat faina, cacao si apa. Se asaza intr-o tava si se coace la foc potrivit. Intre timp, se prepara crema. Se amesteca oul cu margarina, treptat se adauga zaharul si se pune pe aburi pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga ness-ul si dupa ce se raceste, se amesteca cu frisca batuta. Blatul se insiropeaza bine cu esenta de rom, se intinde crema si deasupra frisca batuta. Se da la rece, cateva ore. Se poate orna cu ciocolatata rasa.

Prajitura fericirii

Ingrediente:

Pt. blat: 3 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 2 linguri lapte, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, 4 linguri faina.
Pt. sirop: 100 ml apa, 100 ml lichior de portocale, 100 g zahar, 50 ml zeama de portocala.
Pt. crema: 2 portocale, 200 g zahar, 200 ml apa, 100 ml lichior de mandarine, 150 ml smantana lichida, 2 foi de gelatina.
Pt. nugatina: 100 g zahar, 1 lingura apa, 100 g fulgi de migdale.
Pt. meringues italiene: 4 albusuri, 150 g zahar tos, 4 linguri apa.

Mod de preparare:

Blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 minute. Blatul copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Crema:
Portocalele se curata de coaja. Miezul se toaca foarte fin, iar coaja se taie julienne. Se pune apa la fiert si se introduce miezul de portocala, 200 g zahar si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga lichiorul si coaja de portocale taiata julienne, si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 20 minute. Se da deoparte, iar dupa ce se raceste se amesteca cu smantana lichida si gelatina topita in putina apa calduta.

Se fierbe apa cu zaharul tos pana se obtine un sirop bine legat. Se mixeaza albusurile si se toarna peste ele siropul fierbinte, in fir subtire si maxand in continuare pana la racirea completa a compozitiei. Se pune amestecul intr-o tava si se da la cuptor pt aprox 2 ore, cu usa cuptorului intredeschisa, pana se intareste bezeaua. Se scoate tava, se lasa sa se raceasca si apoi se sfarama usor.

Nugatina:
Se caramelizeaza zaharul cu apa, se adauga fulgii de migdalele, se amesteca pana se obtine o masa compacta si se trage de pe foc. Se unge cu ulei o bucata de marmura, se toarna nugatina si se lasa sa se raceasca. Se zdrobeste apoi cu o greutate, pana se farama in bucati mai mici.

Sirop:
Se pun intr-un vas apa, zaharul, zeama si lichiorul de portocale. Se fierb cateva minute si se lasa sa se raceasca.

Asamblarea:
Nugatina se amesteca bine cu bezeaua apoi, totul se incorporeaza in crema de portocale. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma si se da la rece pt doua ore. Forma in care a fost copt blatul, se spala si se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza apoi blatul, se insiropeaza cu siropul de portocale, iar deasupra se intinde uniform crema. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Se decoreaza cu felii de portocala, frunze de menta si migdale glasate.

Sursa: truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri