Un studiu recent publicat de catre universitatea americana Utah arata clar un lucru pe care cred ca il stim cu totii, dar pe care ne este teama sa il recunoastem franc: cu cat un cuplu se cearta mai mult pentru bani, cu atat mai mult cresc posibilitatile ca cei doi sa se desparta.

Ca sa reusiti sa puneti in aplicare sfaturile de mai sus, trebuie sa mai stiti ca:

Barbatii si femeile sunt diferiti in felul in care se raporteaza la bani, si asta pentru ca ei interpreteaza problemele si oportunitatile din unghiuri diferite de vedere.

Femeile au tendinta de a vedea banii mai mult ca pe o problema de scuritate, asa ca vor gravita mereu in jurul ideii de “bani pentru zile negre”. Din cauza nevoii lor de securitate, femeile pot sa resimta senzatii de frica atunci cand trec prin perioade dificile din punct de vedere financiar.

De cealalta parte, atunci cand vine vorba despre bani, barbatii tind sa riste mai tare si sa nu isi faca economii. Atunci cand se confrunta cu probleme financiare, nivelul de auto-stima al barbatilor poate sa fie afectat, intru-cat acestia considera banii un indice al statutului lor social.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Nu uitati, casatoria sau relatia de cuplu pe care o aveti, presupune un parteneriat, asa ca ambele parti trebuie sa se implice in gestionarea finantelor. Sa va separati banii si sa impartiti facturile, nu prea este o idee buna! Trebuie sa colaborati si sa impartasiti idei in privinta bugetului vostru. Cel care gestioneaza mai mult banii, s-ar putea sa ajunga sa il domine pe celalalt, cand normal ar fi ca ambii parteneri sa aiba un vot in ceea ce priveste banii familiei.

Mai jos gasiti si alte surse ajutatoare cu privire la acest aspect delicat din vietile noastre:

- Cand sunt banii importanti intr-o relatie?- intreaba un barbat pe blogul lui, om-insurat.blogspot.com. El va provoaca sa raspundeti la niste intrebari foarte interesante: "Tu ai sta cu cineva care este somer de 3 luni- un an? Sau care castiga putin, sau semnificativ mai putin ca tine? Cat afecteaza relatia de cuplu? V-ati m-ai iubi la fel de mult? Ati face sex la fel de des? Ati face fata discutiilor din cuplu? Ti-ai parasi partenerul?"

Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

- Banii si Casnicia, un articol publicat de catre site-ul pentru femei Kudika.ro va mai poate oferi de asemenea idei in aceasta privinta.

- "Nu avem nici un an de casnicie dar simt ca ceva nu merge. Ne certam aproape din orice si de cele mai multe ori din cauza banilor"- este vorba despre un caz pe care il dezbate site-ul Psihoterapie.net

- www.marriageandmoney.org - un site dedicat exclusiv gestionarii problemelor financiare intr-o casatorie

- Patru lucruri pe care sa le discuti despre bani, inainte de casatorie - un articol publicat de catre New York Times

Foto front si main: Shutterstock

Foto interior articol: Dreamstime

Un articol de Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri