Am si eu o problema , in sensul ca locuind cu sotul, copilul de 2 ani si mama de 70,observ ca din zi in zi eu si mama ne incomodam una pe cealalta.
Buna Ziua! Am si eu o problema , in sensul ca locuind cu sotul, copilul de 2 ani si mama de 70,observ ca din zi in zi eu si mama ne incomodam una pe cealalta.Eu am stat multi ani singura cu sotul pana am facut pe cel mic si apoi din diferite probleme de locuinta am hotarat sa stam cu mama , deoarece la mine nu se pune problema de casa ,fiind singurul mostenitor. Eu ma controlez in fiecare zi sa nu ma enervez,dar este cicalitoare,o fire colerica ,daca ii raspund la provocari ,mereu evit cat se poate. Cand fac eu mancare,ma cicaleste,sta langa mine si am renuntat.Asa ca o las pe ea sa mai faca mancare,de copil avand grija in cea mai mare parte eu.As vrea sa ma sfatuiti cum sa ma port in continuare,mama fiind o fire dificila,nu ii place sa fie deranjata,are propriul program,noi suntem cu toate contributiile in casa,dar ea continua sa ma trateze tot ca pe un copil,eu si sotul avem 38 ani.Va multumesc.Theodora RASPUNS: Cum ziceam si alta data e o problema ca parintii si copiii adulti sa locuiasca in acelasi spatiu! Mama are tabieturile ei pe care le exerseaza de ani de zile, iar tu pe ale tale. Nu cred ca mama te vede pe tine ca adult si continua sa creada ca ar trebui sa tea jute sa fii - din perspective ei - o persoana….serioasa. Inteleg ca ai 38 de ani. Cam la ce varsta te vede mama ta? Nici macar nu cred ca o face din rautate. E obisnuita ( si aici ai tu de lucrat!) sa te domine si sa-ti spuna ce ai de facut. Pentru ea este ceva natural - ea stie cel mai bine cum si ce pentru ca este mama ta. Dar si tu ai ajutat-o foarte mult si ar trebui sa te intrebi cum! Un pas de regres a fost intoarcerea la "fusta" mamei. Poate mama ta ar fi vrut sa fii mai putin dependenta…. Daca as fi in locul tau, draga Theodora, as incepe sa-mi caut un loc, un cuib pentru o singura regina. Pe mama o poti vizita. Ai crescut suficient ca ea sa poate sa-si traiasca batranetea asa cum doreste! Da-i spatiu pentru ca ea sa aiba, intr-un final, un binemeritat concediu iar tu sa ai prilejul ca lucrurile sa fie asa cum vrei tu. Crede-ma, ai tot timpul ca si tu sa-ti conturezi si exersezi tabieturi ce nu vrei sa fie incalcate de copilul/copii tai si de partenerul/partenerii lor. Chiar nu e o tragedie! Ia-ti zborul macar la 38 de ani! Si sa ai un…..zbor lin si intelept! Psiholog Luminita Badita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri