18 Ianuarie 2016 publicat în Consiliere 178 share-uri

Iata cateva tehnici din psihologie care te ajuta sa relationezi eficient cu oricine:

1. Daca raspunsul cuiva nu te multumeste – de exemplu, daca o persoana cu care vorbesti a lasat ceva nespus, nu a fost prea clara sau a mintit – nu mai intreba inca o data. In loc de aceasta, priveste fara sa spui nimic si cu atentie in ochii acelei persoane. Aceasta tehnica o face pe acea persoana sa se simta putin presata sa isi continue gandurile.

2. Daca cineva tipa la tine. Fa efortul si mentine-ti calmul. Prima reactie a cuiva care incepe si tipa este de obicei furia, pe care atitudinea ta pasiva o provoaca dar aceasta furie se diminueaza rapid. Urmatoarea reactie va fi aceea de a bate in retragere – din cauza sentimentului de vinovatie pentru comportamentul sau agresiv. Cel mai probabil, cel care a insultat va fi primul care isi va cere iertare.

Image by Tumisu from Pixabay

3. Daca stii ca cineva te va critica (va face comentarii sau te va invinui pentru ceva), aduna-ti curajul si incearca sa stai langa el sau ea. In acest caz, aceasta persoana va ceda si va spune mai putine lucruri negative, decat daca ai fi la distanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Împreună în arte și simțiri Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată

4. Luatul mesei este asociat cu senzatia de pace si securitate, de aceea ne place sa mancam acasa, mai adesea. Asa incat, daca esti foarte ingrijorat/a in legatura cu ceva, mesteca niste guma. Asa iti vei pacali creierul, dandu-I senzatia ca mananci si ca nu este nimic pentru care sa isi faca griji, astfel te relaxezi si capeti ami multa incredere in tine.

5. Aceasta este o veche metoda pe care studentii o folosesc la examene. Isi imagineaza ca un profesor este un vechi prieten adevarat si apropiat si astfel reusesc sa se simta mai calmi si devine mai usor pentru ei sa gaseasca raspunsurile corecte la intrebari. Aceasta tehnica este eficienta in orice imprejurare. O poti incerca inaintea unui interviu pentru un job, de exemplu.

6. Daca toata lumea dintr-un grup incepe sa rada in acelasi timp, fiecare isi intoarce privirea instinctiv catre persoana pe care o place cel mai tare, sau fata de care vrea sa se apropie mai mult. Asa incat, observa ce se intampla intr-o astfel de situatie de grup – vei invata multe. ;)

Image by StockSnap from Pixabay

Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui 5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

7. Cand intalnesti pe cineva, exptrima un pic mai multa bucurie fata de acea persoana. De exemplu, zambeste sincer sau incearca sa ii pronunti numele cu gentilete si caldura. Cu timpul, vei incepe sa te referi mai bine la acea persoana, iar placerea intalnirii va fi sincera.

8. Daca munca ta implica interactiunea cu oamenii, este posibil sa ii fortezi sa se poarte mai politicos si mai dragut. Pune o oglinda in spatele biroului tau, astfel incat interlocutorii sa isi vada reflectiile. Ca regula, oamenii incearca mereu sa fie la nivelul lor personal maxim atunci cand se uita in oglinda si nu vor sa se vada rai sau agresivi. Asa incat vor zambi mai mult, cu siguranta!

9. Daca vrei sa atragi atentia unei persoane pe care o placi, uita-te fix la ceva ce se afla chiar in spatele umerilor sai. Odata ce ai reazlizat ca ai prinsa zambetul persoanei respective, priveste brusc in ochii acelei personae si zambeste discret. Functioneaza mereu, fara greseala!

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

10. Putem sa ne controlam stresul. Cand esti foarte ingrijorat/a incepi si respiri mai sacadat, in timp ce inima bate mai repde. Incearca sa te fortezi sa respiri mai cu calm si sa reechilibrezi bataile inimii. Functioneaza si aceasta tehnica!

11. Ca sa impresionezi pe cineva de la prima intalnire si sa te bucuri de simpatia sa, incearca sa specifici culoarea ochilor sai. Contactul vizual da mereu rezultate eficiente.

12. Daca vrei ca cineva sa se conformeze unor rugaminti, incearca sa ridici standardele foarte mult la inceput. Cel mai probabil, acea persoana nu va fi de acord. Cu toate acestea, aceasta persoana va fi cu siguranta mult mai deschisa fata de alte propuneri in legatura cu acel fapt, pe care le vei face mai tarziu, acceptand provocarile mai mici.

13. Oamenii sunt atrasi de aceia care sunt increzatori in ei insisi si in actiunile lor. Asa incat arata incredere de tine si ca stii ceea ce spui (chiar daca nu este neaparat asa).

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

Foto main by Gerd Altmann from Pixabay

Un articol via https://brightside.me/
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri