Utilizarea de lămpi solare pentru locuință sau companie este o soluție eficientă pentru reducerea costurilor și pentru susținerea mediului. Acestea sunt două din principalele motive pentru care mulți proprietari de locuințe sau afaceri preferă iluminatul solar.

Când vine vorba de iluminat solar, opțiunile sunt pur și simplu nelimitate, la fel ca modurile de utilizare a acestora. Haideți să explorăm în rândurile ce urmează cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei sa vezi lampi solare pentru a ilumina cât mai mult spațiu.

1. Asigură-te că intrările sunt perfect vizibile

Verifică intrările din locuința sau compania ta pentru a vedea dacă sunt perfect vizibile. Acest lucru te va ajuta nu numai să oferi o mai bună protecție rezidenților, dar și să oferi acestora și musafirilor un ambient plăcut. Poți instala astfel de lămpi solare imediat sub acoperiș, ori pe verandă, fără să-ți pese de configurația electrică a clădirii întrucât ele nu depind de curentul electric.

De asemenea, Asigură-te doar că lămpile pe care le instalezi au o expunere bună la soare pentru a fi cât mai eficiente. Dacă o verandă sau un acoperiș acoperă intrarea principală, poți folosi lămpi solare suspendate, pe care să le instalezi lângă trepte sau în punctele de acces.

Intrările bine iluminate întâmpină vizitatorii cu căldură și asigură un mediu perfect sigur. Lămpile solară oferă aceste beneficii fără cablare complicată, iar lumina lor puternică va lumina frumos ușile, treptele, trotuarele și zonele cu trafic intens dacă le plasezi strategic, în locurile potrivite.

2. Asigură-te că toate căile de acces sunt vizibile

Este important să luminezi cât mai bine aleile din grădină dacă vrei să amenajezi cât mai bine un loc în aer liber. Cu lămpi solare, acest spațiu devine funcțional și plăcut din punct de vedere estetic, o încântare pentru familie și musafiri.

Lămpile solare sunt ușor de instalat chiar și la nivelul solului. Panouri solare mici de pe partea superioară a fiecărui corp de iluminat captează energia solară în timpul zilei pentru a alimenta lămpile pe timp de noapte.

Căile de acces bine iluminate creează un mediu exterior mai sigur și mai funcțional. Lămpile alimentate cu energie solară vor ilumina potențialele piedici cum ar fi treptele, bordurile, rădăcinile copacilor și cotiturile, ajutându-te să te plimbi în siguranță în grădină, chiar și pe timp de noapte.

3. Iluminează plantele asupra cărora vrei să atragi atenția

Este bine să ai o strategie bine pusă la punct pentru iluminatul exterior. De fapt, o astfel de strategie este chiar cheia succesului acestui tip de iluminat. Gândește-te în primul rând ce trebuie să faci ca să îmbunătățești vizibilitatea pe timp de noapte, dar și cum să atragi atenția privitorilor asupra amenajării peisagistice din jurul casei și grădină.

Ia în calcul spoturi mici alimentate cu energie solară pentru a ilumina diferite plante din zonele de relaxare în aer liber. Spoturile sunt ideale pentru a evidenția grădinile, astfel încât să te bucuri de plantele tale pe tot parcursul anului, întreaga zi.

Pe măsură ce plantele înfloresc, fiecare în ritmul ei, în funcție de anotimp, poți muta lămpile solare ca să le prezinți pe cele care își arată podoabele în momentul de față. Lămpile solare au diverse dimensiuni și au fascicule și unghiuri de iluminare diferite și le poți alege în funcție de aceste caracteristici pentru a expune în mod corespunzător plantele, copacii și expozițiile florale. Ajută-te de reflectoare reglabile pentru a adăuga adâncime și dimensiune grădinii tale pe măsură ce plantele se maturizează și ating vârful de înflorire.

4. Creează o atmosferă de poveste pe timp de noapte

Ghirlandele luminoase câștigă tot mai multă popularitate de la an la an. Acestea arată minunat pe terase, verande și zone de luat masa, unde creează o atmosferă de poveste. Luminile tradiționale necesită acces la prize, dar lămpile solare pot fi folosite oriunde, fără a necesita acces la electricitate.

Lămpile solare oferă o modalitate ușoară și unică de a crea un mediu cald și primitor în curte pentru divertisment și relaxare. Fără constrângeri a depinde de cabluri electrice, luminile solare se pot atârna în copaci, în jurul plantelor, zonelor de relaxare și de-a lungul căilor de acces, pentru o atmosferă perfectă. Instalează-le acolo unde vrei să accentuezi caracteristicile arhitecturale ale locuinței sau companiei tale, unde vrei să evidențiezi frumusețea plantelor sau pentru a crea o atmosferă primitoare pe timp de noapte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri