În timp ce sarcini precum curățarea băilor și îngrijirea suprafețelor de lucru sunt adesea în centrul atenției, o zonă care nu ar trebui să fie neglijată sunt pereții căminului tău.

Pereții casei tale sunt martori la viața ta de zi cu zi, adunând urme de degete, pete și praf. Curățarea lor nu este doar o chestiune de estetică, ci și de igienă. Motivele comune pentru curățarea pereților includ pregătirea pentru vopsire, eliminarea mirosurilor de fum sau de animale de companie sau îndepărtarea murdăriei și a impurităților din uzura zilnică.

Pereții trebuie curățați doar când este absolut necesar, pentru a nu deteriora vopsea sau finisajul.

Înainte de a începe, este important să îndepărtezi praful și pânzele de păianjen. Folosește o perie cu mâner lung sau un mop uscat pentru a ajunge în colțuri și pe părțile înalte.

Pentru murdăria ușoară și petele minore, amestecă apă caldă cu un detergent blând. Înmoaie o cârpă din microfibră în soluție și stoarce-o bine. Folosește mișcări circulare pentru a curăța peretele și clătește cu o cârpă doar cu apă.

Pentru pete persistente, cum ar fi urmele de creion sau petele de mucegai, poți folosi un burete magic sau soluții specifice de curățare. Testează întotdeauna soluția pe o zonă mai puțin vizibilă sau discretă, înainte de a o aplica pe întregul perete.

Pentru finisajele sidefate, un conținut ușor mai mare de apă este acceptabil, dar uscarea promptă este crucială pentru a păstra integritatea vopselei. Experții subliniază importanța evitării curățătorilor abrazivi sau a substanțelor chimice dure, care pot decolora vopseaua și pot deteriora suprafața peretelui.

Sfaturi pe scurt:

  • Nu folosi soluții de curățare agresive care pot deteriora vopseaua sau finisajul.
  • Testarea metodei de curățare într-o zonă discretă este crucială înainte de a aborda întregul perete
  • Curăță petele cât mai repede posibil pentru cele mai bune rezultate.
  • Clătirea cu apă curată și uscarea promptă cu o cârpă din microfibră completează procesul, lăsând pereții reîmprospătați și fără dungi.

sarkao/ shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri