4 Mai 2023 publicat în Casa-Gradina 30 share-uri

Acasă este acel loc care-ți oferă un sentiment infinit de plăcere, apartenență, locul în care abia aștepți să ajungi după ce ți-ai finalizat sarcinile de lucru și acolo unde știi că-ți poți petrece timpul liber făcând activitățile care-ți aduc împlinire. Poți numi cu ușurință “acasă” locul pe care l-ai amenajat după bunul plac și care s-a transformat într-un vis devenit realitate.

Dar amenajarea unei case nu e un lucru la îndemâna tuturor, mai ales din punct de vedere financiar, la fel cum și renovările pot fi costisitoare atunci când nu e musai necesar să faci schimbări majore, dar simți că locuiești într-o casă plictisitoare care nu te mai inspiră la realizarea unor activități armonioase.

Designerii ne arată că este totuși posibil să reîmprospătăm modul în care se prezintă casa noastră prin câteva mici trucuri de amenajare ușor de dus la bun sfârșit, cu bani puțini.

Impactul unei case frumoase asupra stilului de viață

Nu degeaba se spune că o locuință frumoasă îți va oferi întreaga armonie la care ai visat. O casă dezorganizată îți dă foarte multe bătăi de cap atunci când ai nevoie de o anumite lucruri. De aceea se recomandă să ai dulapuri, rafturi și spații de organizare care să nu lase lucrurile inutile la vedere și care totodată să te ajute să le găsești la nevoie mai rapid.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 5 întrebări esențiale despre hărțuirea stradală 7 februarie - Ziua Trandafirilor! Ce semnificație are și cum o puteți sărbători?

Totodată, și asocierile nepotrivite de țesături și culori, decorațiunile în exces alese din impuls odată văzute în magazin, nu-ți vor face viața mai ușoară. În contrast cu cele deja existente în încăperile locuinței tale, poți ajunge la concluzia că nu se potrivesc împreună, că fac căminul mai închis, posomorât și, implicit se transformă într-o cheltuială neadecvată. Iar aceste încăperi vor produce o stare de agitație, de nervozitate, nicicum sentimentul dorit de siguranță, de relaxare.

Astfel, e important să aloci timp de gândire și pentru a-ți alege cele mai potrivite articole pentru casa ta, indiferent că e vorba despre piese de mobilier, țesături, obiecte de decor, finisaje și electrocasnice etc.

Cum amenajezi casa într-un stil modern: 7 idei deosebite Horoscopul dragostei în 2023 pentru zodia Pești: poate cea mai norocoasă zodie în iubire din acest an George Colang scrie despre dragoste, relații și femei în două cărți remarcabile lansate la Editura CUANTIC

Trucuri pentru un refresh casnic cu un buget redus

Amenajează-ți bucătăria minimalist, cu focus pe lucrurile esențiale

O bucătărie minimalistă e o bucătărie frumoasă care nu resimte patina trecerii timpului. Asta pentru că piesele care se regăsesc aici sunt axate îndeosebi pe calitate și confort de care vei dori să te bucuri întotdeauna. Poți investi în mobilier bucătărie, mese și scaune din lemn, în nuanțe clasice de maro sau albe, ce vor merge îmbinate în orice tip de spațiu, indiferent de formă, finisaje sau alte țesături pe care le folosești. Prin urmare, dacă te vei gândi să dai în orice moment un refresh bucătăriei, vei putea schimba amplasarea mobilierului și să alegi alte noi decorațiuni, fără să fii nevoită să investești într-o nouă bucătărie de la zero.

Horoscop de Sărbătoare: ce rezervă astrele fiecărei zodii pentru zilele de Crăciun Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Organizează spațiul din casă în 5 pași simpli

Locul de dormit este esența oricărui dormitor confortabil

Dormitorul trebuie să fie cea mai cossy încăpere din casa ta. Accentul trebuie să cadă în alegerea și amplasarea patului în mod corespunzător, ca somnul tău să fie unul liniștit.

Optează pentru un pat bun și o saltea adecvată necesităților tale și nu te mulțumi cu orice. Se va transforma într-o investiție pe termen lung, îndeosebi pentru sănătatea ta. Drimus.ro îți oferă multe modele de saltele, ortopedice, superortopedice, antialergice etc. iar cel puțin una va fi exact ceea ce se potrivește nevoilor tale.

În momentul în care îți înlocuiești salteaua veche, poți solicita inclusiv ajutor prin programul REMAT de la Drimus care îți oferă posibilitatea de a ridica gratuit modelul vechi la comandarea oricărei saltele noi.

Sigrid Ștefan povestește despre Cremooza, un magazin online ce oferă o experiență inedită iubitoarelor de skincare și make-up Cele mai frumoase citate despre femei și mame – omagii aduse de cei mai mari scriitori și înțelepți ai lumii, dar și ai țării noastre Lavinia Goste pune punctul pe "i"

Organizează-ți atent și baia

Din centrul atenției nu trebuie să-ți lipsească nici baia - un adevărat sanctuar pentru pielea și sufletul tău. În baie este foarte important să-ți organizezi spațiul eficient astfel încât să ai la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie, fără a omite designul pe care ți-ar face plăcere să-l surprinzi zilnic.

Poți opta pentru un stil de amenajare simplu și liniștitor, cu focus pe mobilier rezistent la apă și la umiditate, o oglindă generoasă care să-ți ofere impresia unei băi generoase chiar și dacă în realitate ai parte de o baie foarte mică, lumini și spoturi cât mai variate care să compenseze lipsa luminii naturale. Suplimentar poți adăuga și plante cărora le place umiditatea.

Cu Drimus, locuința ta primește o nouă personalitate care să te încânte zilnic și-ți oferă atmosfera unui cămin primitor, la care ai visat dintotdeauna.

Editura CUANTIC promovează autori români De Crăciun, momentele petrecute alături de cei dragi dau valoare cadourilor Vanessa Ressler: “Îmi doresc să fac lucruri frumoase și purtabile care să treacă testul timpului, să nu se perimeze foarte repede!”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri