4 Mai 2023 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Sigur că tendințele sunt interesant de urmărit, mai ales de când se schimbă cu o frecvență uluitoare. Cu toate acestea, există în continuare ceva aparte în stilul atemporal. Când vine vorba de amenajarea casei, secretul este să alegi piese clasice, de înaltă calitate, care reușesc să rămână șic și sofisticate pentru zeci de ani.

Descoperă sfaturile noastre pentru amenajarea unui spațiu care rezistă testul timpului.

Mergi pe o paletă cromatică neutră

Culorile neutre, precum bej, gri și alb, vor fi întotdeauna la modă. Acestea creează o atmosferă liniștitoare și îți permit să adaugi accente de culoare prin intermediul accesoriilor care pot fi înlocuite cu ușurință în viitor.

Stilurile atemporale au de obicei în comun o paletă cromatică neutră. Astfel de nuanțe pot face un spațiu să pară elegant fără a-l domina. Mai mult decât atât, tonurile diferite pot avea efecte variate. De exemplu, o nuanță de alb poate avea un efect vizual de încălzire, în timp ce alta va avea un efect de răcire. Așadar, nu trebuie să îți fie teamă că paleta cromatică neutră nu îți va permite să experimentezi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 4 sfaturi utile pentru a avea o casă călduroasă și confortabilă iarna aceasta La nivel european, românii dispun de cel mai puțin spațiu în locuințe. Specialiștii Mobexpert îți arată cum să maximizezi fiecare mp disponibil pentru a răspunde tuturor nevoilor tale

Adaugă o notă personală

Include note personale, cum ar fi fotografii de familie, opere de artă cu valoare sentimentală și obiecte decorative care vor face casa să pară mai primitoare. De exemplu, vazele în diferite forme, dimensiuni, culori și modele sunt elemente decorative atemporale și elegante. Indiferent de preferințele personale, există o vaza decor care poate completa stilul oricărei încăperi și poate adăuga o notă de eleganță și rafinament spațiului pe care îl amenajezi.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestor tipuri de decorațiuni este că sunt extrem de versatile. Pot fi folosite în orice cameră a casei, de la sufragerie până la dormitor și hol, și pot fi întrebuințate pentru a expune flori sau pur și simplu ca lucrări de artă de sine stătătoare.

Sfaturi pentru a avea mai multă energie odată cu venirea primăverii Sfaturi pentru un machiaj perfect 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Investește în mobilier de calitate

Calitatea este eternă. Optează pentru mobilier realizat din materiale durabile care rezistă frumos trecerii timpului, atât din punct de vedere estetic, cât și al integrității. Astfel de alegeri reprezintă investiții pe termen lung și înseamnă că nu va trebui să înlocuiești frecvent piesele de mobilier.

Alege imprimeuri clasice

Dacă vrei să introduci imprimeuri în designul casei tale, alege modele clasice, cum ar fi cele cu dungi sau cu carouri. Acestea adaugă unei camere profunzime și zone de interes vizual fără să iasă în evidență în mod ostentativ. În plus, nu se vor demoda niciodată.

Creează un mix de vechi și nou

Combinarea pieselor vintage cu cele moderne creează un aspect atemporal, eclectic. Magazinele de antichități și piețele de vechituri îți pot fi cel puțin sursă de inspirație pentru descoperirea unor piese cu design special.

3 sfaturi pentru o dietă echilibrată și un look de invidiat 10 sfaturi pentru o sufragerie hygge 10 sfaturi pentru a avea o piele strălucitoare

Introdu elemente organice

Materialele naturale, cum ar fi ratanul, lemnul și piatra, sunt proeminente printre tendințele de design interior atemporal. Acestea au rămas populare de-a lungul timpului datorită capacității lor de a adăuga interes vizual, căldură și profunzime în orice spațiu.

Articolele realizate din materiale organice conferă camerelor o atmosferă aparte, personală. Obiectele lucrate manual necesită un anumit nivel de măiestrie care va fi întotdeauna apreciat. Ia în considerare covoarele din fibre naturale, decorațiunile din ceramică și mobilierul din lemn.

Păstrează o direcție simplă

Evită tendințele și designurile complexe care pot părea învechite în câțiva ani. În schimb, orientează-te către liniile simple și curate când vine vorba de mobilă, decorațiuni și aspectul general al încăperii.

Secrete de longevitate și sfaturi pentru o viață sănătoasă (și frumoasă) de la Ovidiu Bojor, părintele fitoterapiei moderne românești: ar fi bine să le urmăm măcar de acum încolo! Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Dacă ți-ai propus o amenajare în stil atemporal, încearcă să încorporezi cât mai puține piese care se aliniază tendințelor de moment. Deoarece rareori rămân la modă mai mult de câteva sezoane, cel mai bine este chiar să le eviți complet. Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să creezi o atmosferă ce va rămâne elegantă și primitoare pentru cât mai mult timp.

Sursă foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri