Atunci când îți decorezi baia trebuie să acorzi puțin mai multă atenție achiziției obiectelor și instalațiilor sanitare care vor fi instalate acolo. Este o alegere pe termen lung și nu pot fi schimbate așa ușor după instalare. Este bine să gândești baia ca un tot unitar din toate punctele de vedere. Astfel va fi mai ușor să alegi piesele pe care le dorești deoarece îți știi nevoile, dar și spațiul pe care ești dispus să îl aloci pentru fiecare instalație.

Pentru a-ți face alegerea cât mai ușoară, ți-am pregătit o listă cu obiecte pentru baie și aspecte la care să fii atent atunci când le cumperi.

1. Bideu

Un bideu are nevoie de o instalație care să îl facă să funcționeze, exact ca un WC. Prin urmare, atunci când alegi un bideu trebuie să alegi și planul pentru sistemul respectiv. Există două tipuri de montaj al întregii instalații: încastrat și pe pardoseală. Cea mai populară metodă este cea pe pardoseală, pentru că este mai ieftină. Practic toată instalația este montată pe podea, atât vasul cât și conductele. Din acest motiv ocupă mai mult spațiu și are o greutate mai mare. Totuși, o instalație încastrată este mai avantajoasă din varii motive. Atunci când pui apa din instalație în funcțiune, scheletul fiind construit în perete, face mai puțină gălăgie. De asemenea, aspectul este un alt avantaj. Vasul este montat pe perete, astfel nu ocupă atât loc precum cel montat pe podea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu țin de aptitudini.” Cum să îți alegi parfumul în funcție de tipul pielii 10 sfaturi pentru a avea o piele strălucitoare

Următoarele aspecte care țin de alegerea unui bideu sunt cele de design. Vasul poate avea diferite forme, anume ovală, dreptunghiulară sau rotunjită. Alegerea o faci în funcție de preferința personală și de modul în care forma se potrivește băii. De exemplu, un vas dreptunghiular este mai lat și mai scurt, așadar lasă mai mult spațiu liber în lungime. Un vas oval este mai lung și mai îngust. Trebuie să măsori cu o ruletă spațiul disponibil și să cumperi în consecință. Aceasta e metoda prin care știi sigur că faci alegerea corectă din punctul de vedere al spațiului.

Alte aspecte importante sunt înălțimea și adâncimea. Fiecare consumator decide pentru el și trebuie să alegi un vas care să fie proporțional cu înălțimea membrilor familiei tale. Dacă alegi un produs care să respecte această regulă, îți va fi mai ușor să îl folosești. Adâncimea vasului este, de asemenea, o preferință personală.

Învățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent Cum să alegi lenjerie intimă confortabilă? Cum să alegi și să folosești corect o mascara potrivită genelor tale

2. Vas WC

Toaleta nu este o instalație așa discretă ca un bideu. Ocupă mai mult loc din baie din cauza vasului mai mare și a rezervorului. În cazul toaletei, varianta unui rezervor încastrat devine tot mai populară. Eliminarea apei sanitare face un zgomot mai puțin plăcut, iar cadrul în care este montat rezervorul izolează și reduce din intensitatea sunetului. Totuși, reticența consumatorilor pentru acest tip de instalație este datorată prețului ridicat.

Rezervorul pentru WC se poate acționa prin două butoane. Acesta este un aspect important, deoarece poți seta cantitatea de apă golită. La rezervoarele cu un singur buton, toată apa este înlocuită deodată. Iar la cele cu două butoane, unul dintre ele înlocuiește jumătate din apă, iar celălalt toată cantitatea. Este mai sănătos pentru mediu un rezervor care se acționează prin două butoane, dar și mai economic pentru tine.

Cizme pentru copii – Cum să alegi cele mai confortabile, călduroase și drăguțe modele? Cum să aduci culoare în casa ta în prag de iarnă Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Din punctul de vedere al aspectului, alegerea este la fel de grea pentru orice instalație. Vasul de toaletă ocupă mai mult spațiu, așadar trebuie să îl alegi obligatoriu în funcție de măsurători. De asemenea, vasul poate avea diferite forme, însă acest aspect este decis în funcție de preferința personală. Un alt aspect la care să fii atent și trebuie menționat este materialul din care este confecționată instalația. Vasul este tot timpul din ceramică, însă majoritatea vaselor se cumpără împreună cu rezervorul care poate fi dintr-un plastic mai tare sau din același material ca restul construcției.

Alegerea unei instalații potrivite pentru nevoile tale este foarte importantă. Ia în considerare toate opțiunile și alege varianta cea mai convenabilă pentru tine.

Cum alegi ghetele potrivite pentru acest sezon. Idei practice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum să redescoperim cu adevărat bucuria de a trăi

Foto: Photo by Sidekix Media on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri