Amenajarea locuinței nu este o sarcină atât de simplă pe cât pare la prima vedere. Unul dintre aspectele cele mai importante este unitatea stilului. Odată ce alegi un stil, trebuie să-l respecți în toate detaliile, dacă vrei ca locuința ta să arate bine. Stilul modern este unul dintre cele mai populare, pentru că este funcțional, arată bine și nu necesită neapărat cheltuieli mari.

În amenajarea armonioasă a locuinței mai importante decât suma cheltuită sunt ideile. Fără o viziune creativă și echilibru, este greu să obții rezultate bune. Inspirația nu vine mereu când ne dorim, de aceea noi îți venim în ajutor cu câteva idei deosebite.

  1. Design cu tonuri închise

Fie că vorbim de amenajarea unui living modern ori a unui dormitor sau bucătării, merită să iei în considerare tonurile închise. Designul modern nu se ferește de culorile îndrăznețe, așa că pune-ți creativitatea la treabă cu contraste de culori deschise și negru ori gri lignit. Poți folosi tonurile închise pentru rafturi, dulapuri, scaune, mese, canapele și chiar pereți.

  1. Forme geometrice folosite creativ

Poate că geometria nu a fost punctul tău forte la școală, dar în designul interior formele geometrice sunt foarte utile. Formele clar delimitate care se repetă în tipare sau ies în evidență singure oferă caracter și expresivitate oricărei camere. O masă de cafea triunghiulară impresionează oaspeții. Pardoseala din plăci hexagonale ori pereții decorați cu tipare creative fac camerele să arate inedit și alungă senzația de banalitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani
  1. Linii expresive

Indiferent de modul în care gândești amenajarea locuinței, nu trebuie să pierzi din vedere forța expresivă a liniilor. Liniile care se continuă dincolo de limitele obișnuite ori cele care se frâng ori curbează neașteptat creează dinamism și prospețime. Folosește ambele tipuri de linii pentru a echilibra designul. De exemplu, poți așeza un scaun cu linii curbe lângă patul cu linii drepte, ori un ghiveci din linii rotunde pe o masă cu unghiuri drepte.

  1. Materiale folosite pentru idei de fundal

Dincolo de stilul modern pe care l-ai ales, orice amenajare ascunde și idei de fundal, pe care le exprimi inclusiv prin folosirea materialelor. De exemplu, lemnul șlefuit, metalul, sticla și vinilul sunt ideale pentru exprimarea ideii de confort prioritar, în timp ce bambusul, nailonul, bumbacul și lemnul neșlefuit accentuează prioritatea aspectului sustenabil și ecologic.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?
  1. Joc cu texturi

Folosirea de texturi diverse este un mod grozav de a da adâncime camerei. Designul modern are în centru echilibrul creativ, care uneori face inevitabile constrastele, inclusiv texturale. Astfel, o asociere între mătase și piele devină posibilă. Dacă ai simț estetic, poți folosi în aceleași camere texturi strălucitoare și netede, mate, cu fire ori aspre. Jocul cu texturile oferă dinamism spațiului și creează reacții. Nimeni nu rămâne indiferent în fața texturilor folosite creativ.

  1. Prioritizarea luminii naturale

Lumina naturală deschide spațiile și face camerele să pară mai mari. Cel mai bun mod de a amplifica luminozitatea în designul modern este montarea de ferestre mari. Renunță la draperiile și perdelele grele, ca să nu pui presiune vizuală pe camere. Folosește oglinzi ca să construiești iluzia spațiului și să amplifici luminozitatea.

Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile
  1. Decorare cu obiecte de artă naturale

Nu poți păstra stilul modern al locuinței cu tablouri clasice sau romantice. Alege obiecte de artă de avangardă, non-figurative. Tablourile, statuetele și alte obiecte care pun accentul pe concept, geometrie și inovația formei sunt cele potrivite pentru stilul modern. Ele adaugă accente de culoare și formă, te ajută să configurezi punctul focal și imprimă o anumită atmosferă spațiului. Încearcă să sprijini artiștii locali și evită copiile ori tablourile printate.

Amenajarea unei case în stil modern este o provocare, dar și o plăcere. Ține cont de ideile noastre ca să ai o casă frumoasă!

Sursa foto: Photo by Max Vakhtbovych from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri