Piatra naturală a devenit nelipsită din amenajările cu stil. Frumusețea și rezistența acesteia o face din ce în ce mai apreciată de designerii din întreaga lume. Sigur, prețul nu este la fel de scăzut precum în cazul gresiei sau faianței, dar calitatea face mereu diferența. În plus, frumusețea plăcilor din piatră naturală este incontestabilă, piatra fiind și extrem de versatilă.

Poți integra piatra naturală în orice proiect de amenajare, fie că vorbim de partea interioară sau exterioară a casei tale. Un bun exemplu în acest caz ar fi granitul – o piatră naturală ce își poate găsi locul atât în bucătărie, cât și în baie, holuri sau curte. Dacă și tu îți dorești să demarezi un amplu proces de reamenajare, atunci ai putea să începi cu bucătăria. Și pentru că tocmai ce am adus în discuție piatra naturală, poți căuta un producător granit Bucuresti. Odată introdus în proiectul de amenajare, granitul va aduce un suflu nou bucătăriei tale. Nu știi de unde să începi? Iată câteva idei care te pot ajuta:

Pardoseală din granit și glafuri asortate

Primul gând care îți trece prin minte atunci când vrei să-ți pui la punct bucătăria este pardoseala, iar granitul este iun material perfect din acest punct de vedere. Pe lângă faptul că plăcile din granit pot schimba total aspectul acestei încăperi, este și un material rezistent. Face față cu brio atât traficului intens, cât și zgârieturilor și șocurilor mecanice. În plus, granitul este și foarte ușor de întreținut. Produsele de curățat nu sunt foarte scumpe și chiar dacă apreciezi mult prea mult curățenia, ai garanția că poți spăla pardoseala de câte ori vrei, fără să se deterioreze sau să-și piardă luciul. Mai mult, poți achiziționa și glafuri din același material.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Îți doresc timp…

Blat de bucătărie din granit – practic și elegant

O altă modalitate prin care poți introduce granitul în proiectul tău de amenajare este blatul de bucătărie. Indiferent de dimensiunile acestei încăperi, că ai un blat mic, încărcat sau o insulă spațioasă, granitul poate aduce o notă elegantă acestei încăperi. De altfel, este ușor de întreținut și rezistent atât șocurilor mecanice, cât și temperaturilor ridicate. Iar dacă ar fi să vorbim despre paleta cromatică, cele mai întâlnite variante sunt cele de granit negru, verde, bej și albastru sau roșu.

Perete decorativ din granit

Probabil că și tu îți dorești să îmbraci pereții din bucătărie în piatră naturală. O alegere mai mult decât excepțională. Pe de altă parte, e posibil ca bugetul să nu fie destul de permisiv în acest sens. Drept urmare, poți aplica o strategie din ce în ce mai abordată în noile proiecte de amenajare – peretele accent sau peretele decorativ. Poți combina cu ușurința faianța albă, clasică cu un perete îmbrăcat cu plăci din granit. Și pentru că se numește perete accent, poți opta pentru culori puternice, care să iasă în evidență.

Așadar, granitul este o piatră îndrăgită inclusiv de marii designeri de interior. Nu este la fel de ieftină precum clasica gresie sau faianță, dar există modalități prin care poți aduce și tu un strop din frumusețea sa naturală în propria bucătărie.

Foto fr si main: Artazum /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri