22 August 2022 publicat în Casa-Gradina 19 share-uri

Odată cu trecerea timpului, bucătăria a ieșit din zona convențională a unui simplu spațiu destinat pregătirii meselor zilnice și depozitării veselei. Pe rând, dezvoltatorii imobiliari, arhitecții și designerii de amenajări interioare au înțeles că bucătăria înseamnă mai mult decât o simplă masă amplasată în mijlocul unei încăperi, unde servirea preparatelor alimentare este singurul scop îndeplinit.

Din contră, este spațiul în care fiecare membru al familiei își împărtășește gândurile, povestește despre provocările întâlnite de-a lungul zilei și se gestionează planificarea calendarului pentru restul săptămânii. Prin urmare, bucătăria trebuie să îndeplinească cumulativ trei roluri importante: funcțional, estetic și de confort.

Dacă plănuiești să remodelezi în totalitate acest spațiu sau vrei să aduci câteva îmbunătățiri, trebuie să ai în vedere o serie de aspecte, pentru ca rezultatul final să fie în armonie cu restul obiectelor decorative. Iată la ce trebuie să fii atent.

Stilul de amenajare

Pentru început, trebuie să iei o decizie categorică în privința stilului adoptat pentru organizarea bucătăriei. În această primă etapă, vei face o schiță ce cuprinde poziționarea mesei, frigiderului, aparatelor electrocasnice, dulapurilor, chiuvetei și aragazului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

În momentul în care fiecare dintre aceste elemente sunt așezate în mod ordonat, te vei bucura de un spațiu de lucru eficient și funcțional, economisind timpul pierdut în căutarea unei lingurițe pentru cafea.

Dacă optezi în favoarea unui decor minimalist, îți recomandăm o mobila bucatarie modulara în nuanțe ce imită lemnul natural, unde poți integra corpuri superioare, de bază sau o mască de chiuvetă, o masă generoasă din sticlă, scaune tapițate cu o stofă într-o culoare aprinsă și picioare metalice, completate de aparatele electrocasnice preferate.

Sistemul de iluminat

Iluminatul în bucătărie este o parte importantă din structura camerei ce nu trebuie ignorată, întrucât joacă un rol semnificativ în crearea unui ambient plăcut. Cu sistemul potrivit, vei îndeplini sarcinile mai eficient și vei spori nivelul de siguranță, întrucât o lumină corespunzătoare elimină riscul de accidentare în timpul gătitului.

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

În general, corpurile de iluminat sunt împărțite în trei categorii de bază. Pentru început, cel ambiental luminează uniform și puternic încăperea în timpul serii, imitând razele soarelui, iar cea de lucru este focalizată în anumite direcții precise, asemenea blatului de lucru, chiuvetei sau cabinetelor suspendate.

În final, iluminatul decorativ scoate în evidență creativitatea și inventivitatea, întrucât poți alege lampadare sau aplice, alături de un bec ce emite lumină caldă, pentru a crea o atmosferă serenă și calmă.

Electrocasnice

Electrocasnicele moderne ne ușurează viața, din prisma faptului că îndeplinesc o mulțime de sarcini și ne oferă timpul liber necesar pentru relaxare. Tehnologia evoluează în mod constant, lansând pe piață aparate electrocasnice inovatoare, care prepară mâncarea preferată doar prin simpla apăsarea a butonului de start.

Principiile de bază ale mașinii CNC Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

În funcție de spațiul pus la dispoziție, ai ocazia să alegi electrocasnicele potrivite pentru îndeplinirea nevoilor tale zilnice. Combina frigorifică se numără printre cele mai importante aparate, deoarece păstrează permanent alimentele într-un mediu sigur și optim, fără a se altera din pricina schimbului de temperatură.

În continuare, aragazul sau plita îndeplinesc aceeași funcție, de încălzire și gătire a preparatelor alimentare, distincția fiind făcută de calitate și design. Pe lângă acestea, dacă vrei să încălzești cina în doar câteva minute, poți să iei în considerare un cuptor cu microunde, ideal și în cazul decongelării.

Procesul de amenajare a bucătăriei este un proiect complex și interesant, care îți pune la încercare răbdarea și simțul creativ. Dacă simți că deciziile sunt greu de luat, poți oricând să ceri părerea unui specialist în domeniu.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Sursă foto: Shutterstock.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri