26 Iulie 2022 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

De cele mai multe ori, balconul ajunge să fie transformat într-un spațiu de stocare a obiectelor pe care nu le folosești în mod recurent, însă, le păstrezi, gândindu-te că vor fi utile la un moment dat. Ceea ce poate funcționa împotriva ta, deoarece pierzi din vedere un aspect important: dintre toate încăperile din locuință, balconul este singurul loc conectat cu exteriorul.

După episodul pandemic, oamenii au început să-și arate aprecierea față de natură, exprimând nevoia accentuată pentru crearea unui spațiu de relaxare în propria locuință. Dacă persoanele care locuiesc la curte beneficiază de un avantaj notabil în acest sens, proprietarii apartamentelor au parte de o provocare.

Orice proiect de amenajare pornește de la un plan prin care iei în considerare toate aspectele ce țin de organizare. În primul rând, gândește-te ce rol vrei să îndeplinească balconul deschis: de meditare, lectură, lucrat de acasă sau distracție alături de prieteni. În funcție de dimensiunea balconului, poți combina toate aceste funcții ori va trebui să iei o decizie clară.

Urmează etapa decorativă, în care stabilești ce tip de mobilier se potrivește, dacă există suficient loc pentru anumite corpuri de depozitare, lumina de ambient, accesoriile, plantele și paleta cromatică. Dacă ai nevoie de inspirație în completarea proiectului tău, îți propunem următoarele sfaturi utile pentru amenajarea balconului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Creează un spațiu verde

Într-o grădină, lucrurile sunt mereu în perpetuă schimbare. Cu prilejul fiecărui sezon, își fac apariția plante și flori noi ce aduc armonie și bună dispoziție în jur. Ei bine, chiar dacă trebuie să improvizezi un spațiu verde în balconul apartamentului, efectul va rămâne la fel de impresionant.

Alegerea florilor potrivite pentru decorarea încăperii depinde, în mare măsură, de condițiile meteorologice. Dacă ai parte de lumina directă a soarelui, poți decora colțurile balconului cu plante rezistente precum yucca, lavandă, cale, hibiscus, trandafiri ori plante suculente. Pentru a obține efectul scontat, folosește ghivece colorate, în acord cu paleta cromatică adoptată.

În schimb, dacă umbra persistă în timpul zilei, optează pentru ferigă, maranta, begonie, palmier de corali sau chiar un brad artificial în ghiveci. În ceea ce privește pardoseala de exterior, în locul clasicelor plăci de gresie, un covor de iarbă artificială va scoate locul din anonimat.

Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Alege obiecte de mobilier rezistente

Printre avantajele clare oferite de un balcon deschis se numără ambientul plăcut și confortabil, datorat lipsei geamurilor. Fiecare dimineață de vară aduce un prilej oportun de a te bucura de prima ceașcă de cafea, în timp ce serile răcoroase vor da startul unor petreceri alături de prieteni și familie.

Prin urmare, dă frâu liber imaginației și alege un set de mobilier care se va încadra perfect în spațiul pe care-l ai la dispoziție. De la un set simplu de masă cu scaune la canapele confecționate din paleți, poți opta pentru orice stil decorativ îți dorești.

Pentru a te bucura mai mult de aspectul inițial al mobilierului, poți alege obiecte fabricate din metal, polipropilenă, ratan solid sau poliester.

Folosește sisteme retractabile pentru umbrire

Chiar dacă nimic nu se compară cu o zi liberă, petrecută la soare, în intimitatea propriului balcon, razele solare pot dăuna sănătății pielii, și, în același timp, temperaturile ridicate provoacă un disconfort termic.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Dacă balconul nu beneficiază de un acoperiș sau se află la ultimul etaj al blocului, o pergolă retractabilă rezolvă imediat problema. Se montează simplu și rapid, astfel încât, când ai nevoie de puțină răcoare, în timpul zilelor călduroase ale verii, trage copertina deasupra balconului și întoarce-te la citirea romanului preferat.

O casă se transformă în „acasă” doar când îți pui amprenta stilistică asupra sa. Când toate obiectele și accesoriile completează personalitatea ta, înseamnă că ai atins un punct de armonie deplină în casă!

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri