13 Iulie 2022 publicat în Casa-Gradina 15 share-uri

Viața la țară a devenit o alternativă pe care mulți orășeni o iau în calcul. Casele bunicilor sau cele bătrânești din zonele rurale sunt oportunități care pot fi transformate în case de vacanță, locuri de refugiu pentru perioadele de vară sau weekenduri.

Situate în zone pitorești, lipsite de poluare și zgomot, având curți cu pomi fructiferi și verdeață, aceste case prezintă un interes din ce în ce mai mare și reprezintă investiții utile. Bucuria unui astfel de loc liniștit vine și cu unele dezavantaje, cum ar fi accesul la rețeaua de apă, canalizarea și încălzirea cu lemne. Dacă pentru ultimele două probleme există alternativa fosei și a peleților, apa poate fi o dificultate. Dar, există soluții.

Apa din fântână, puț și apa de ploaie

Dacă apa din rețeaua publică nu a ajuns la poarta casei tale dintre dealuri, sunt mai multe soluții care pot fi luate în calcul pentru a face funcțională această locuință de vacanță. O primă metodă este utilizarea apei din fântână, dacă aceasta există, sau amenajarea unui puț.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Este bine de știut că o fântână poate furniza apă suficientă pentru nevoile casnice, inclusiv pentru stropitul grădinii. Nivelul apei din fântână sau puț depinde de calitatea și proprietățile solului, de adâncimea la care se află pânza freatică, de regimul pluviometric din regiune. O fântână seacă foarte rar și, dacă se întâmplă asta, este bine de știut că nu doar a ta va seca, ci toate din perimetrul respectiv. Situația este identică și în cazul puțurilor de apă, cu amendamentul că vei avea nevoie de autorizații pentru realizarea lor efectivă.

Din fântână în casă sau pentru alte nevoi curente, apa poate fi scoasă folosind unul dintre modelele compatibile de pompe de apa. Pompa ideală trebuie aleasă în funcție de adâncimea pânzei de apă, de calitatea acesteia (cu sau fără impurități) și în raport corect de capacitate cu debitul necesar. Este recomandat să alegi mereu o pompă cu o putere mai mare decât cea maxim necesară, pentru că în felul acesta vei crește semnificativ durata de viață a acesteia.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Pompa de apă poate fi utilizată și pentru rezervoarele de apă de ploaie. Dacă ai un sistem eficient de colectare, care să adune apa de ploaie ce cade pe suprafața casei, aceasta poate fi eficient preluată și distribuită pentru nevoile casnice sau grădină, peluză și pomi, tot cu o pompă de apă. Apa de ploaie este extrem de prețioasă tocmai pentru că este complet lipsită de minerale și are un pH ideal, ușor acid, de 5 - 5,6.

Eficientizarea consumului

Absența rețelei publice de apă și utilizarea soluțiilor alternative obligă la un consum care trebuie menținut în limite eficiente. Pompele de apă funcționează cu energie electrică, ceea ce este un motiv în plus pentru a fi raționali în ceea ce privește consumul.

Eficientizarea consumului nu trebuie niciodată înțeleasă ca fiind o limitare și o reducere a nevoilor, ci o utilizare inteligentă a resurselor. Asta înseamnă instalații performante în casă, care să aibă un debit economic și refolosirea apei parțial uzate pentru vasul de toaletă. Unele sisteme de instalații pot face acest transfer, dar se pot utiliza și soluții mai puțin costisitoare care să ducă la același rezultat. Până la urmă, este vorba de casa de la țară, o locuință de vacanță, unde astfel de ajustări fac locul mai pitoresc.

TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Un consum eficient de curent electric și apă poate veni și din utilizarea energiei solare, fie că vei folosi un panou solar simplu pentru a obține apă caldă, fie că vei pune în practică soluția dușului de grădină, eventual alimentat cu apă de ploaie, al cărui rezervor este un recipient vopsit în negru. Într-o zi cu soare, apa poate ajunge și la 50 de grade.

Nu omite din tot acest circuit domestic al apei fosa. O instalație ecologică va permite filtrarea apei și va reîntoarce în natură cea mai mare parte a apelor uzate.

Apa este o resursă esențială. Din păcate, nu este inepuizabilă, iar acoperirea necesarului depinde de particularități climatice. A te preocupa pentru a o folosi eficient, dar și pentru a o avea din surse naturale este o dovadă de responsabilitate.

Sursa foto: guillermo_celano /Shutterstock

LISTĂ Ministerul Educației face public riscul seismic al fiecărei clădiri școlare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă Smiley se mută în America. Adevăratul motiv pentru care părăsește România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri