Alegerea mochetei nu este atât de ușoară pe cât pare. În primul rând, trebuie să te întrebi dacă este alegerea potrivită pentru casa ta și pentru obiceiurile tale. Pentru a analiza mai bine această întrebare, am alcătuit un fel de ghid cu tot ceea ce trebuie să știi pentru a alege modelul ideal.

Dar ce este și în ce constă? Mocheta este o acoperire completă de podea realizată din diferite materiale textile. Primul strat, cel care vine în contact cu podeaua, este format dintr-o bază cauciucată care îl face extrem de rezistent. Al doilea, care reprezintă stratul de mijloc, este realizat din iută, bumbac sau fibre sintetice. Cel de-al treilea și ultimul strat, numit și „pluș” în jargon, este din lână sau alt material – acesta se schimbă în funcție de utilizarea care i se va da.

De obicei, mocheta este folosită pentru a acoperi complet podelele și pentru a face încăperile mai confortabile, mai călduroase și mai elegante, motiv pentru care este adesea opțiunea aleasă pentru mobilarea camerelor de hotel sau a birourilor reci. Acesta are proprietăți de izolare fonică și termică, precum și un design frumos. Timpul de instalare este foarte scurt, astfel încât este o alegere avantajoasă și în cazul în care timpul nu este de partea noastră – de exemplu, în cazul unei podele deteriorate la care nu putem schimba gresia. Care este soluția? Mochetă!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Factori de luat în considerare

Atunci când alegi această podea textilă, există în principal patru factori care trebuie examinați. Primul se referă la mediul în care va fi amplasat mocheta. Are nevoie de o suprafață netedă, fără imperfecțiuni și uniformă. Prin urmare, dacă podeaua nu are aceste caracteristici, aceasta trebuie să fie uniformizată și orice defecte trebuie eliminate. Acest lucru implică, desigur, un cost suplimentar care ar putea afecta factorul decizional.

Al doilea factor se referă la alergii, în special la cele ale copiilor. În timp ce mocheta este proiectată să rețină până la 80 la sută din praf în ea, astfel încât să nu zboare în aer și să nu fie inhalat, este, de asemenea, un factor negativ pentru cei care se joacă chiar pe podea. Copiii alergici, care se joacă pe mochetă, se vor rostogoli practic în praf. Pentru cei care, pe de altă parte, nu au probleme de alergii, va fi perfect, deoarece cu aspiratorul în mână vor putea scăpa mult mai ușor de praf.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Al treilea punct crucial este amplasarea. În cazul în care zona casei este de trecere, dacă este puțin frecventată sau dacă urmează să fie folosită ca birou, este necesar să se aleagă între cele trei tipuri diferite de mochete disponibile. Există tipul bouclé, cu un fir moale și curbat, care este foarte delicat și, prin urmare, mai predispus la uzură. Există tipul de catifea, cu un fir de păr mai puternic și drept; trebuie remarcat, totuși, că reține mai multă murdărie și este mai dificil de curățat. Un alt tip este cel scurt, care constă într-un înveliș foarte compact și extrem de rezistent. Calitatea trebuie aleasă în funcție de mediul în care va fi amplasat covorul.

Ultimul factor care nu trebuie subestimat este aspectul estetic. Nu toată lumea ar putea aprecia acest efect de „covor” în întreaga cameră și, într-adevăr, l-ar putea găsi extrem de sufocant sau neplăcut la atingere. De fapt, mocheta este o acoperire care trezește și acest simț, cel tactil. Dacă multora le place tocmai datorită moliciunii sale și a senzației de căldură și confort pe care o transmite, viceversa, există și cei care ar putea să o deteste. Care este soluția? Mergi într-un loc care are mochetă instalată și decide în consecință.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Atunci când alegi culorile, trebuie să ții cont de un factor important: murdăria și timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a o îndepărta. Culorile deschise, după cum este ușor de imaginat, fac ca praful și petele să fie foarte vizibile, ceea ce tinde să dea camerei un aspect neîngrijit dacă nu sunt îndepărtate.

În ceea ce privește prețul, mocheta este de fapt una dintre cele mai ieftine alternative de acoperământ pentru podea. Deoarece poți cumpăra mochete la metru, acestea sunt convenabile și blânde cu bugetul tău.

Sursa foto: Photo by Tamanna Rumee on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri