12 Ianuarie 2022 publicat în Casa-Gradina 32 share-uri

După o lună festivă, înfrumusețată de tot soiul de decorațiuni, este vremea să le punem la păstrare și să ne pregătim pentru sărbătorile noului an. A venit vremea să despodobim bradul, ferestrele, șemineurile, ușile, balustradele și orice alt loc ce l-a atras pe Moș Crăciun în casa noastră.

de Diana Mihăilă, Master Professional Organizer

Pentru ca iarna viitoare să ne fie ușor să redecorăm cu ajutorul ornamentelor tematice, totul trebuie depozitat cu sens. Nu ne lăsăm amăgiți de ideea că avem aproape un an întreg la dispoziție să le punem mai bine. Dacă nu o facem acum, slabe șanse să o mai facem mai târziu!

Iată câteva soluții de organizare ce implică reutilizare și reciclare:

  • Cofrjele de ou. Protejează globurile mici din sticlă rămase fără ambalaj.
  • Organizatoarele pentru șosete, dresuri și indispensabili. Cele tabelare ori cu aspect de fagure sunt la fel de practice când vine vorba de depozitarea globurilor. Un strat de folie alimentară garantează că ce am pus acolo la păstrare nu se va împrăștia.
  • Tuburile din carton. Pe ele putem răsuci beteala și instalațiile de pom, asigurându-ne astfel că nu se încurcă și devin de nefolosit anul următor.
  • Pungile cu fermoar. Sunt utile pentru seturi și colecții, dar și pentru a păstra câte o instalație de pom.
  • Umerașele pentru haine. Tot pentru instalații sunt și ele bune. Fiecare capăt trebuie prins cu câte o buclă ușoară.
  • Coletele și cutiile de pantofi. Sunt practice pentru a sorta colecțiile de ornamente în funcție de categorie, de tematică sau de material.
  • Suporturile de făcut gheață. Ca și cofrajele, pot fi o casă bună pentru globurile mici. Decât să stea nefolosite fiindcă au fost înlocuite de funcții moderne ale frigiderului, mai bine le transformăm în suporturi pentru decorațiuni de iarnă.
  • Sticlele din plastic. Pot ”înghiți” șiragurile de mărgele care arată grozav în brad, dar care se încurcă incredibil de tare și de repede imediat ce le-am dat jos.
  • Paharele din carton sau din plastic. Se comportă ca extra protecții pentru decorațiunile sensibile.
  • Cutiile din plastic cu capac. Le putem umple cu paharele de la punctul anterior sau cu seturi și grupe de decorațiuni. Sunt practice când depozităm în locuri în care temperatura și umiditatea variază. Dacă sunt transparente, ne permit să vedem rapid ce am pus acolo.
  • Ciorapii pentru șemineu. Pot fi ambalaje pentru beteală și decorațiuni ceramice, dar și pentru alte textile de sezon: naproane, fețe de masă, șervete.
  • Suporturile textile pentru pantofi. Fiecare buzunar poate păstra un glob, un fir de beteală, un ornament din lemn. Sunt potrivite când stocăm pe verticală și folosim astfel pereții pentru a etala ornamentele noastre frumoase.

Dacă nu avem boxă ori garaj, depozităm decorațiunile tematice pe dulapuri, în valize sau în lăzile de pat. Sunt doar câteva opțiuni comune. Tu cum obișnuiești să îți organizezi decorațiunile de iarnă?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Sunt Diana Mihăilă , Primul Master Professional Organizer din România.

Am creat o metodă de organizare dedicată părinților cu copii mici, dar și un program de o lună de zile de punere în ordine cu sens a lucrurilor...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri